Home
Media City Bergen

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Høye søkertall til nye studier i Media City Bergen

Tall fra Samordna opptak viser at de nye mediefagene i Media City Bergen er blant de mest populære studiene ved Universitetet i Bergen.

Media City Bergen
Photo:
Universitetet i Bergen

Main content

Det er 123 søkere som har bachelor i medie- og interaksjonsdesign som førstevalg, 141 søkere til bachelor i journalistikk og 185 søkere til bachelor i TV-produksjon.

Tabellen til høyre viser studiene ved Universitetet i Bergen med høyeste tall på søker per studieplass, og her er alle de nye bachelorstudiene på Media City Bergen inne.

De nyopprettede studiene er de første som flytter inn i medieklyngen Media City Bergen, og vil gi studentene kunnskap og kompetanse til å mestre fremtidens medielandskap.

Det er også høye søkertall på de nye masterstudiene i Media City Bergen.

– Det er svært gledelig med så gode søkertall til de seks nye profesjonsorienterte utdanningene i Media City Bergen (MCB), sier Ole J. Mjøs, professor i medievitenskap ved Institutt for informasjons- og medievitenskap og faglig leder for UiBs forskning og utdanninger i MCB.

– Dette vil gi et høyt nivå på studentene, som vil bidra til å skape et sterkt læringsmiljø, sier Mjøs, som ser frem til å ønske de nye studentene velkommen til splitter nye lokaler i august.