Home
Department of Administration and Organization Theory

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utveksling

USA og Tyskland mest populært

USA og Tyskland er de mest populære utvekslingsdestinasjonene blant studentene ved instituttet viser tall fra de siste to årene.

Mauerpark i Prenzlauer Berg er et yndet besøkssted for både studenter og turister i Berlin.
Photo:
www.colourbox.com

Main content

Universität Potsdam er institusjonen flest studenter på administrasjon og organisasjonsvitenskap har valgt for utveksling de siste to årene. Også historisk har Potsdam vært et populært alternativ, mye takket være nære relasjoner mellom fagmiljøene innen Public Administration ved de to universitetene som sikrer god tilrettelegging. Et relevant fagtilbud og nærheten til Berlin skal nok også ta noe av æren.

Omtrent halvparten av de som reiste på utveksling de to siste årene valgte imidlertid ikke et tysk, men et engelskspråklig land. Og over halvparten valgte en destinasjon i Europa. Svakere kronekurs har gjort studier i USA, Canada og Australia relativ sett dyrere enn europeiske alternativer. Tidligere var Sør-Afrika ofte besøkt, men her har ingen studenter fra instituttet søkt seg de to siste årene. Økt uro og opptøyer på universitetene kan ha hatt betydning, men i dag skal det være normal drift ved UiBs partneruniversitet i landet. Studentene som har vært der nylig har i alle fall fått innblikk i en ganske annen politisk situasjon innen høyere utdanning enn den man opplever i Norge.

Dersom du sitter med en drøm om å studere i Asia kan tallene tyde på at du er ganske alene. Ingen studenter fra Adm.Org valgte utveksling til Asia de siste to årene. På tross av dette finnes det mange spennende muligheter i Kina, Hong Kong eller Sør-Korea, for å nevne noe. Derimot har Argentina hatt en økning i tilreise de siste årene, primært på grunn av "Study Abroad" programmet ved Universidad Nacional de 'General San Martín' som muliggjør studier på engelsk i et spansktalende land.

Instituttet har utarbeidet en oversikt med flere gode eksempler på institusjoner som passer særlig bra for utveksling for studentene. Dersom du er nysgjerrig på utveksling kan studieveileder for utveksling hjelpe deg med å finne gode alternativer.