Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyheter

Har funnet spor etter innbruddet

Undersøkelsene i laboratoriet har gitt spor som politiet ønsker å undersøke nærmere.

politi

Main content

Lab-analysene etter innbruddet på Universitetsmuseet i Bergen er nå klare. Politiet har fått resultater som de ønsker å se nærmere på.

BT skriver 11. september at politiet har funnet DNA etter to personer inne i Universitetsmuseet.

– Selv om vi nå har en klar DNA-profil, er det ikke sikkert den stammer fra tyvene. Profilene blir sendt videre til Kripos, som vil undersøke profilene opp mot DNA-registeret, sier etterforskingsleder Anita Dahl til BT.

Rektor ved Universitet i Bergen, Dag Rune Olsen, er forsiktig optimist etter den nye utviklingen.

– Det er gledelig at politiet har konkrete spor i saken. Nå håper jeg den videre etterforskningen fører til at vi får en oppklaring av hvem som stod bak innbruddet, og at museet får gjenstandene tilbake, sier Olsen.

Oppdatert:

28. september meldte BA at Kripos har opplyst Vest politidistrikt om at prøvene dessverre ikke gav treff i DNA-registeret.

Politioverbetjent Geir Lussand sier politiet fremdeles har stort fokus på saken, og jobber videre med etterforskningen av museumstyveriet fra flere innfallsvinkler.