Home
Faculty of Medicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Prisutdeling

Gilhus fikk Helse Vests forskningspris

Mottar prisen for sin mangeårige forskningsinnsats på muskelsykdommen myasthena gravis.

Gilhus mottar pris
Photo:
Silje Katrine Robinson

Main content

– Det er stor stas med en slik anerkjennelse. Det er flott at Helse Vest synes at det jeg har gjort, er av høy kvalitet og er svært takknemlig, glad og fornøyd. Jeg er imponert over at Helse Vest deler ut en slik pris. I tillegg til at det er høg satsing på forsking, er det flott at dette også viser igjen i handling, sier den nybakte vinneren av forskingsprisen for 2017, Nils Erik Gilhus til Helse Vest sine nettsider.

Gilhus får prisen for sin fremraganede forskning på muskesykdommen myasthenia gravis. De om lag 800 personene som er rammet av denne sykdommen i Norge klarer seg bra, mye takket være riktig diagnostikk og behandling.

Juryen som har tildelt prisen til Gilhus, gir som begrunnelse at han blant annet gjennom flere års dedikert forskingsarbeid har bidratt sterkt til at det er retningslinjer som har internasjonal aksept for diagnostikk og behandling av denne sjukdommen. Tildigere i år ble han også invitert til å skrive en en oversiktartikkel om myasthenia gravis i det prestisjetunge medisinske tidsskriftet New England Journal of Medicine.

Dette mottok han også prisen «Årets vitenskapelige utgivelse» for under Fakultetets dag 2017.

Prisen er på 200 000 norske kroner og prisvinneren mottar også et kunstverk.