Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyheter

Ingen UiB-studenter ved Det norske universitetssenter i St. Petersburg.

Fredag fikk ni norske studenter ved Det norske universitetssenteret i St. Petersburg beskjed om å forlate landet innen tre dager, etter at russiske myndigheter anklaget dem for visumjuks. Ingen av disse studerer ved Universitetet i Bergen.

Main content

Det norske universitetssenteret i St. Petersburg eies av universitetene i Oslo, Bergen, Tromsø og Trondheim og har som målsetting å fremme og legge til rette for forskings- og undervisningssamarbeid mellom Norge og Russland. I følge Universitas ga det russiske immigrasjonspolitiet fredag beskjed om at studentene ved senteret var i landet på feil visumgrunnlag, og at de måtte forlate landet innen tre dager.  Universitetet i Bergen har for øyeblikket ingen studenter ved senteret.

– Dette senteret er en viktig samarbeidspartner for oss og vi våre studenter kan ta både bachelor- og masterkurs innen russisk språk, kultur og litteratur ved her. Vi er glade for at ingen av våre studenter er ved senteret for øyeblikket, men følger utviklingen av denne situasjonen nøye, sier rektor Dag Rune Olsen.