Home
Department of Government

Mari Wardeberg

Mari Wardeberg har studert ved Institutt for administrasjon og organisasjonsvitenskap siden 2016. Hun trekker frem det gode faglige og sosiale miljøet som en viktig grunn for at nye søkere bør se på fagretningen.

Main content

Jeg har lært mye på administrasjon og organisasjonsvitenskap, blant annet hvordan samfunnet fungerer, hvordan samfunnet er satt sammen og hvordan organisasjoner på forskjellige nivåer fungerer.

Kvifor valde du ein bachelorgrad i administrasjon og organisasjonsvitenskap?

Jeg valgte administrasjon og organisasjonsvitenskap litt tilfeldig, men fant fort ut at det er en bachelor som har brukes i veldig mange jobber og ikke minst i mange interessante retninger. Jeg er idag veldig glad for at jeg valgte administrasjon og organisasjonsvitenskap (adm.org.).

Korleis har overgangen frå elev til student vore?

Overgangen fra elev til student gikk veldig fint. Den størte utfordringen var å sette av tid hver dag til å lese, og å få inn gode studierutiner. Det som er fint med å studere på universitetet er at man legger opp dagen litt som man vil, og dette gjør at studiehverdagen blir fleksibel.

Kva har du lært på adm.org sålangt?

Jeg har lært mye på adm.org., blandt annet hvordan samfunnet fungerer, hvordan samfunnet er satt sammen og hvordan organisasjoner på forskjellige nivåer fungerer. Adm.org. har gitt meg et innblikk i samfunnet som jeg ikke hadde fra før

Hvorfor bør nye søkere velge administrasjon- og organisasjonsvitenskap?

Grunne til at nye søkere bør velge adm.org. er først og fremst på grunn av et godt faglig og sosialt miljø. Det er også ganske fritt hva man vil gjøre med bacheloren fordi de frie studiepoengene gjør at man kan vinkle utdanningsløpet litt slik man selv vil. Dette gir muligheten til å ta fag man er interessert i på andre institutter eller fakulteter. Adm.org. er også et supert studie dersom man er usikker på hva man vil senere, siden det er så allsidig.

Kva er ditt beste minne frå studietida på bachelor så langt?

Jeg synes det har vært helt fantastisk å være en del av fagutvalget, som jeg nå er leder for. Dette har både vært svært lærerrikt og til tiden utfordrende, men mest av alt gøy. Gjennom fagutvalget har jeg også fått utrolig mange gode venner, og erfaringer som har kommer til å ta med meg resten av livet. Studieturen til Brussel i 2017 er også et fantastisk minne. Studieturen var veldig lærerrikt, inspirerende og ikke minst gøy. Anbefaler alle som har muligheten til å dra på studietur!

Har du tips til ferske bachelorstudentar?

Det er veldig lurt å engasjere seg i en studentorganisasjon. Ikke bare fordi det ser bra ut på CVen, men det er også en fantastisk måte å få gode venner på, og det er ikke minst veldig gøy. Jeg tror også det er viktig å nyte studietiden, for den er helt fantastisk.