Home
Student Pages

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Fadderuken ved UiB

Vi på UiB ønsker deg velkommen til en gøyal, trygg og sosial fadderuke.

Main content

NB: Det er økende smittetrykk i Bergen. Derfor tilbyr UiB hurtigtester på campus og har flyttet en rekke fadderarrangement til campus. 

Les mer om hurtigtester og smittevern i fadderuken.

Fadderuken er en del av studiestarten på UiB, men er organisert og ledet av studentene selv.

Gode grunner til å bli med på fadderuken

•    Bli kjent med dine medstudenter.
•    Bli kjent med UiB
•    Bli kjent med de forskjellige studentorganisasjoner du kan bli med i studietiden din.
•    Bli kjent med studentbyen Bergen.

Om fadderuken

Faddergruppene blir leder av engasjerte studenter som ønsker og gi deg en best mulig start på din studenttilværelse på UiB og i studentbyen Bergen.

For å være med på fadderuken, må du ha fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Bergen. Hvert fakultet arrangerer fadderuke med eget program.

Du vil bli delt inn i faddergruppe etter hvilket studie du skal begynne på. Det betyr at de du møter på faddergruppen, også er personer du kommer til å studere sammen med. Du vil få beskjed fra fakultetet ditt om faddergruppe i forkant av fadderuken eller når du møter første dag.

Vi anbefaler alle å være med på fadderuken fra første dag. Hvis dette likevel ikke er mulig og du ønsker å komme med på et senere tidspunkt, kan du kontakte fadderstyret ved ditt fakultet på Facebook og avtale dette nærmere.

Finn din fadderuke på Facebook: 

Sikkerhet under fadderuken

Alle som er fadder på UiB har gått gjennom en opplæring for å sikre at fadderuken skal bli så trygg som mulig. Skulle du likevel oppleve en uønsket hendelse ved studiestart oppfordrer vi deg til å ta kontakt med:

  • Dagtid 09.00-15.00: ta kontakt med fadderkoordinator på telefon: +47 950 54 220 
  • Kveldstid, fra 15.00: faddervaktordningen på telefon: +47 908 07 172

I fadderuken vil det også være mulig å kontakte faddervaktene fysisk på kveldstid ved «Den blå steinen» som er et landemerke sentralt i Bergen sentrum. 

Disse kan du kontakte hvis du har behov for assistanse, eller du ser andre som har behov for assistanse. Faddervaktene har egen Facebook side der du finner mer mer informasjon

Program for fadderuken

Vær oppmerksom på at programmet og antall aktiviteter du kan være med på kan endre seg etter smitteverns hensyn. 

Sjekk program for studiestart ved ditt fakultet: