Home
Employee Pages

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Trond Mohn Stiftelse

BFS blir Trond Mohn stiftelse

Bergens forskningsstiftelse har tildelt en milliard kroner til forskning i Norge siden 2004. Stiftelsen markerer sitt 15-årsjubileum ved å bytte navn til Trond Mohn stiftelse.

Main content

– I anledning vårt 15-årsjubileum gjør vi ære på vår stifter som ved sine generøse gaver gjør det mulig for stiftelsen å støtte fremtidsrettet og samfunnsnyttig forskning. Fra nå av er vårt navn Trond Mohn stiftelse, sier styreleder Stener Kvinnsland i en pressemelding.

Med finansiering av et nasjonalt program mot antibiotikaresistens på i alt 80 millioner kroner har stiftelsen i 2019 passert 1 milliard kroner i gaver til forskning. Det er Universitetet i Bergen og Helse Bergen som har fått mest. I de senere årene har også forskningsinstitusjoner andre steder i Norge blitt inkludert, så lenge forskningen skjer i samarbeid med miljøer i Bergen, ifølge pressemeldingen.

Den største gleden er å gi

– Den største gleden er å gi, sier Trond Mohn i pressemeldingen. – Å oppleve at gavene er med å bygge kompetansemiljøer i Bergen og andre steder i Norge er en stor glede, sier han.

Trond Mohn i Universitetsaulaen

Trond Mohn ble utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen i 2015.

Foto/ill.:
Ingvild Festervoll Melien

– Stiftelsen har utviklet seg slik vi håpet. Gavene stimulerer unge talenter og gir forskningsmiljøene muligheter til å gjøre noe ekstraordinært - til beste for Bergen og Norge. I god sosialdemokratisk ånd legges det vekt på kvalitet, samarbeid, sunn konkurranse og å være nyttig for folk og samfunn, fremholder Trond Mohn.

- Mangler sidestykke i norsk historie

– Dette mangler sidestykke i norsk historie når det kommer til filantroper. Få rike har valgt å gi så mye penger til forskning uten strenge føringer på hva pengene skal brukes til. Stiftelsen har gjennom flere år gitt oss muligheten til å sette i gang prosjekter som ikke hadde vært mulig å starte opp ellers, sier rektor Dag Rune Olsen i en kommentar til Bergensavisen.

Nettsider for Trond Mohn stiftelse finnes nå på www.mohnfoundation.no.