Home
Faculty of Mathematics and Natural Sciences
Alumniportrett

Et internasjonalt fagfelt

Karl Emil Sandvik Bohne har en bachelor- og mastergrad i fysikk fra UiB. Nå er han trainee hos European Space Agency.

Main content

Det beste med studietiden er menneskene man blir kjent med, og at man kan strukturere hverdagen slik man selv vil

Karl Emil har en bachelor- og mastergrad i fysikk fra UiB, og valgte å gå i retning mikroelektronikk da han skulle skrive masteroppgave.

I løpet av studietiden var Karl Emil ansatt som butikkmedarbeider og som gruppeleder i relevante fag under flere semestre.

Nå er han ansatt i «on-board computer and data handling»-seksjonen på ESTEC der han blant annet jobber med prosesseringssystemer på satellitter og kommunikasjon mellom ulike systemer på fartøy.

 Hva er det beste med jobben din - og det mest utfordrende?
Muligheten til å jobbe innenfor et meget interessant fagfelt, sammen med dyktige mennesker. ESTEC er i tillegg meget internasjonalt, og det er til enhver tid noen titalls young graduate trainees som jobber her, slik at det sosialt sett er en kjekk plass å være.

Hvordan får du bruk for utdannelsen din i jobben?
Ofte arbeider jeg med saker og ting nært det jeg drev på med på masteroppgaven og året før, så konkret anvender jeg mye av det jeg lærte i løpet av disse to årene. Mindre konkret får jeg omtrent hver dag bruk for problemløsningsferdighetene jeg tilegnet meg generelt, i løpet av de fem årene jeg gikk på UiB.

Hva var det som gjorde at du valgte akkurat denne utdannelsen ved UiB? Hvorfor burde andre velge dette studieprogrammet?
Jeg var i utgangspunktet på vei til å begynne på den treårige elektronikkingeniørlinjen på HVL, men fattet interesse for fysikkstudiet etter å ha tatt en titt på fagplanen i fysikk ved UiB. En utdanning innen fysikk gir deg et sterkt fundament, enten du ønsker en karriere innen akademia eller i industrien. Studiet gir deg stor frihet når det gjelder gjelder oppbygning/spesialisering, som også kan gi mange muligheter på masternivå (deriblant mikroelektronikk!).

Er det noe du skulle ønske at noen hadde fortalt deg da du var ny student?  Ditt beste studie-tips?
Følg med i grunnfagene! Uansett hvilket semester du er på får du bruk for grunnleggende kalkulus og mekanikk.