Home
Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Praksis i utdanningen

Få praksis i utdanningen

Studenter på UiB har mulighet til å få praksis i arbeidslivet, både på bachelor- og masternivå.

To menn som smiler og prater inne på møterom
Under praksisoppholdet får du tett oppfølging av bedriften og faglærer.
Photo:
Elias Dahlen

Main content

Å ta et emne som tilbyr praksis, betyr at du får prøve deg i arbeidslivet under veiledning av en bedrift eller organisasjon og faglærer. Du vil i løpet av praksisperioden få mange varierte og spennende arbeidsoppgaver, og jobbe sammen med dyktige mennesker som vil hjelpe deg til å utvikle deg både som fagperson og kollega.

UiB arbeider kontinuerlig med å få til flere muligheter for praksis inn i utdanningen. Blant annet arbeides det med å skape flere modeller hvor studenter er ute i praksis i bedrifter, men også hvor representanter fra næringslivet kommer inn og blir en del av undervisningen på campus.

Fordeler med praksis

Det er mange fordeler med å ta emner som tilbyr praksis:

Øker sjansen for relevant arbeid

I følge Kandidatundersøkelen er arbeidslivspraksis den aktiviteten utenom studiet som i størst grad øker sjansene for relevant arbeid etter endt utdanning. Den unike erfaringen du får med deg, og kontaktene du knytter, kan hjelpe deg i søken på drømmejobben. Mange studenter som tar emner med praksis får også sommerjobber og frilansjobber i bedriftene etter endt praksis.

Utvider egen kunnskap

I praksis vil du utvikle deg som fagperson. Ved å få anvendt den teoretiske tyngden du får gjennom studier på UiB i arbeidslivet, får du mulighet til å utvide den faglige kunnskapen din. I samarbeid med dyktige kolleger, vil du oppleve å få utfordret egne tanker og ideer. Dette utvider kompetansen din og gir nye perspektiver på problemstillinger du vil møte i arbeidslivet.

Erfaring fra arbeidslivet

I praksis får du prøve deg på utfordrende og spennende arbeidsoppgaver som gir deg nyttig erfaring. Du får prøve noe helt annet enn å studere, samtidig som du får testet hvordan kunnskapen din fra UiB kan anvendes i arbeidslivet. Det vil hjelpe deg med å bygge en sterkere CV når du skal søke arbeid senere.

Bygger nettverk

Det er både spennende og nyttig å bygge nettverk med nye mennesker og bedrifter. Ifølge Kandidatundersøkelsen brukte 43 prosent av UiB-studentene nettverket sitt for å skaffe seg sin første jobb. Tar du emner med praksis, vil du kunne få et forsprang og være tidlig ute med å skape et større nettverk du kan vise frem kunnskapen din til.

Nærhet til næringslivet

Når du er i praksis, kommer du tettere på både næringslivet og arbeidslivet. Å vite hvordan ting fungerer før du skal søke deg ut i jobb, er en stor fordel og kan hjelpe deg med å skille deg ut for arbeidsgiver.

Liste over praksisemner UiB tilbyr

Bachelor

Master

Sommerskole

Ta praksis i utdanningen og få en smakebit av hva som venter etter studiene!