Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
ALREK HELSEKLYNGE

La ned virtuell grunnstein til Alrek helseklynge

Statsråd Iselin Nybø (V) la ned grunnsteinen til Alrek helseklynge, i digital utgave.

Iselin Nybø legger virtuell grunnstein
Iselin Nybø legger ned den virtuelle grunnsteinen, samtidig som publikum kan følge med på hva hun ser i VR-brillene.
Photo:
Ingvild Festervoll Melien

Main content

Iført VR-briller la forsknings- og høyere utdanningsminister, Iselin Nybø, grunnsteinen til det påbegynte bygget til Alrek helseklynge, i digital form. De inviterte gjestene i kantinen til odontologibygget på Årstadvollen, kunne følge 3-D turen rundt det planlagte bygget via monitorer på veggen, fredag 4. april.

– Det å legge ned en digital grunnstein med VR-briller på var en noe uvanlig opplevelse. En digital grunnstein er veldig fremtidsrettet og er i tråd med Alrek helseklynges visjon, ikke minst deres bidrag til de digitale mulighetene i velferdstjenestene fremover.

Se video her: 

Virtuell grunnsteinsnedleggelse for Alrek helseklynge

Produsent:
Torill Sommerfelt Ervik


Alrek helseklynge er et samarbeid mellom helseaktører i bergensområdet og skal utdanne fremtidens helsepersonell med en tverrfaglig tilnærming. I det påbegynte bygget skal ulike fagområder møtes under samme tak. 

Fremtidsrettet helseutdanning

Ministeren har stor tro på hvordan Alrek helseklynge, som skal ta imot studenter fra høsten 2020, legger vekt på tverrfaglighet fremover, for å utdanne fremtidens helsepersonell. 

– Det at man skal samarbeide på tvers av fag og at man får mye praksis og får se sektoren i hele bredden er svært bra for utanningen, sier Nybø.

Rektor Dag Rune Olsen forventer at helseklyngen tilbyr den riktige utdanningen for fremtiden.

– Jeg er sikker på at Alrek helseklynge bidrar til å transformere helsevesenet slik vi kjenner det i dag til å være mer bærekraftig og fremtidsrettet, sier Dag Rune Olsen. 

Iselin Nybø

Iselin Nybø har lagt den virtuelle grunnsteinen og det virtuelle fyrverkeriet kan brake løs.

Foto/ill.:
Ingvild Festervoll Melien