Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Arendalsuka 2019

Kan teknologien løse verdens behov for omstilling?

Skal du på Arendalsuka? SDG Bergen ved UiB arrangerer debatt om teknologiens plass i omstillingen til et bærekraftig samfunn. Hvordan må samfunnet endre seg for at vi skal nå de globale bærekraftsmålene?

Illustrasjon av teknologi og omstilling
Arrangementet finner sted på stordekket på Statsraad Lehmkuhl og er del av Arendalsuka 2019.
Photo:
UiB

Hver februar møtes universitets- og høyskolesektoren til den nasjonale Bærekraftskonferansen i Bergen (SDG Conference Bergen), som finner sted for tredje gang i 2020 med tittelen Action/InAction –Technologies and Partnerships, for kritisk diskusjon om de 17 bærekraftsmålene (Sustainable Development Goals, SDGs).

Vårt arrangement i Arendal er en forsmak på temaene som vil bli diskutert på konferansen. Vi vil utfordre konvensjonelle tanker rundt bærekraftsmålene og samtidig oppmuntre til dialog og partnerskap på tvers av sektorer.

I deler av samfunnet og debatten rundt våre felles globale utfordringer er det en sterk tro på at teknologisk utvikling kan løse utfordringene som ligger i FNs 2030-agenda. I denne paneldebatten vil vi utfordre ideer om at teknologien kan løse utfordringene i forhold til 2030-agendaen.

Vi spør: Bærekraftsmålene nevnes i festtaler, planer og årsrapporter, men har vi mistet av syne agendaens mål i prosessen? Står vi i fare for at debatten om teknologiske løsninger blir skyggeboksing som fortrenger reelle tiltak for omstilling? Hvordan må samfunnet endre seg for at vi skal nå de globale målene?

Debattleder:

Direktør Ole Øvretveit, Arctic Frontiers

Medvirkende:

  • Global leder for havindustrier Kristin Holth, DNB Bank ASA
  • Daglig leder Hege Økland, NCE Maritime CleanTech
  • Forretningsutvikler Hege Hammersland-White, Scantrol Deep Vision AS
  • Professor Inga Berre, Matematisk institutt, Universitetet i Bergen
  • Forsker Ragnhild Freng Dale, Vestlandsforskning