Home
Research group for rhetoric, democracy and public culture

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Aktuelt

Gjesteforelesning med Simon Stjern

Kulturdepartementets taleskriver besøker Bergen for å snakke om autentisitet og talens retoriske kraft.

Simon Stjern besøker UIB 06/11-19
Photo:
Universitetet i Bergen

Main content

Onsdag 6. november fikk vi besøk av Simon Stjern, taleskriver for Kulturdepartementet. Han holdt en gjesteforelesning for masterstudenter i medier og kommunikasjon om sitt masterporsjekt som tok for seg å undersøkte hvorvidt «autentisitet», og det å være seg selv, som en retorisk konstruksjon. Og hva det da er som blir taleskriverens oppgave. 

- I en døgnkontinuerlig nyhetsverden er retorisk bevissthet helt avgjørende for politisk suksess, forteller Simon Stjern.

Stjern fortalte også studentene hvordan det er å jobbe som taleskriver for en travel kulturminister og hvordan han jobber fra start til slutt med en tale, i samarbeid med forskjellige interne avdelinger i Kulturdepartementet. 

Simon har sin mastergrad i retorikk fra Universitetet i Oslo og jobber som taleskriver for Kulturdepartementet. I sitt besøk til Bergen var Stjern først på besøk til Universitetet for å holde en gjesteforelesning, og deretter deltar han i Hør! Hør! arrgangementet på Litteraturhuset. Her vil Stjern, i samarbeid med Mina Gerhardsen (tidligere SMK), hjelpe oss å utforske talens retoriske kraft.