Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Fortsetter ved UiB

Dag Rune Olsen fortsetter ved UiB

Rektor Dag Rune Olsen er ikke innstilt til jobben som ny rektor ved NTNU, og fortsetter dermed ved Universitetet i Bergen.

Rektor ved UiB, Dag Rune Olsen
Dag Rune Olsen fortsetter som rektor ved UiB.
Photo:
Eivind Senneset, UiB

Main content

- Jeg gratulerer på det varmeste Anne Borg som ny rektor ved NTNU og styret med godt valg, sier Dag Rune Olsen.

Det var i oktober at Olsen selv bekreftet overfor avisen Khrono at han hadde søkt jobben som rektor ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet.

I flere medieoppslag har det blitt kjent at Olsen har vært med i kampen om jobben helt til slutt. Nå er det imidlertid kjent at det er fungerende rektor, Anne Borg som får rektorjobben ved NTNU, og Dag Rune Olsen fortsetter dermed i stillingen som rektor ved Universitetet i Bergen. 

- Jeg ser frem til å samarbeide med Anne som rektorkollega og gleder meg over å kunne lede UiB de siste 1,5 årene av min egen rektorperiode, sier han. 

Olsens rektorperiode ved UiB går ut sommeren 2021. Han har hatt jobben siden august 2013. Før det var 57-åringen dekan på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ti tre år. Han har tidligere vært forskningssjef ved Radiumhospitalet i Oslo, og er professor i medisinsk fysikk.