Home
Medieval Research Cluster

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Middelalderuken

Opplev de unike Schøtstuene

Tre inn i hanseatenes unike forsamlingsrom og la deg begeistre av Bergens storhetstid!

Schøtstuene på Bryggen
Velkommen til Hanseatenes forsamlingsrom, Schøtstuene! I hansatiden ble stuene brukt til så mangt. Her samlet hanseatene seg for mat og drikke, fester og rettsmøter. Stuene er enestående i verdenssammenheng og bare bygningene i seg selv er verdt et besøk!
Photo:
Per Bækken

Main content

Opplev Bryggen på en ny måte og lær mer om livet der for over 500 år siden. Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene tar deg med inn i middelalderen. 

Museumsbesøk
Schøtstuene var hanseatenes forsamlingsrom, og det var her de møttes for å dele mat og drikke og for å oppvarme seg i vinterhalvåret. Stuene ble i tillegg brukt til fester og rettsmøter, da hanseatene hadde egne lover som skilte seg fra lovverket ellers i byen. Schøtstuene er unike i verdenssammenheng og bare bygningene i seg selv er verdt et besøk. Klyngen av små røde hus vitner om en svunnen tid, og bak porten inn til de tyske kjøpmennenes verden, kan hele fire stuer og to ildhus besøkes. Åpen peis, vakre lysekroner og langbord i Jakobsfjorden og Bellgårdens schøtstue viser hvordan museet ble innrettet for over 80 år siden. Inntil 300 år gamle rankemalerier pryder veggene og skaper en autentisk stemning.

Billetten kan forhåndsbestilles på https://museumvest.screenbooking.com/Tours/1263

Omvisning
Bli med på en vandring i hanseatenes fotspor! Omvisningen (ca. 40 min) starter på hanseatenes gamle forsamlingsrom Schøtstuene og tar deg videre med gjennom Bryggens smale passasjer. Turen avsluttes på Bryggen. Opplev Bryggen på en ny måte og lær mer om livet her for over 500 år siden! Omvisningen er inkludert i billetten. 

Omvisninger kun lørdag og søndag  kl.12 (norsk, familieomvisning), kl. 13 (engelsk), kl. 14 (norsk). Varighet: Ca. 40 minutter