Home
The Centre for Science Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utforskende naturfag

Hemmelige frø 2021

Skolelaboratoriet liker å inspirere elever til å forske på naturen. Vi deler derfor ut hemmelige frø til vårens eksperiment i klasserommet. Hvilken plante kommer opp? Ikke en gang læreren vet svaret på forhånd.

Elever på Flaktveit skole har plantet frø
Photo:
Linda Mork-Knudsen, Flaktveit skole

Main content

Hva får et frø til å spire? Hvilket frø spirer først, og hvor fort vokser de? Etterhvert kommer det nye blader; klarer vi å tippe hvilken plante det er?

Du får hemmelige frø ved å melde deg på via skolelab.no. Hver pakke inneholder frø til felles utforsking for klassen eller trinnet. Det er gratis og uforpliktende å delta, men vi håper dere gjetter hvilke planter det er og legger inn bilder på miljølære.no.

En pakke inneholder nok frø til omtrent fire klasserom, så du kan dele med de andre lærerene på ditt trinn. Det er ikke meningen at hver elev skal så sine frø, tanken er felles utforsking av spiring og vekst. Og del gjerne bilder av resultatene. 

Tidsplan:

  • 1. mars: Påmeldingsfrist.
  • Begynnelsen av mars: Frø blir sendt fra UiB.
  • 7. juni: Fasit blir sendt til deltakere. 

Til inspirasjon: Klikk deg gjerne gjennom fjorårets spirer og planter på Hemmelige frø 2020