Home
Norwegian Citizen Panel

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Masterstipend

Medborgerstipendet

Skal du skrive masteroppgave? Er du faglig nysgjerrig, ambisiøs og har gode karakterer i studiet så langt? Les her om du ønsker å bruke data fra Norsk medborgerpanel eller andre panel ved DIGSSCORE og få masterstipend. Det er mulig å søke med alle tema som bruker data fra DIGSSCORE.

lab
Photo:
Eivind Senneset / UiB

Main content

DIGSSCORE utlyser 1-2 stipender for studenter som vil bruke data fra DIGSSCORE, stipendene er på 25 000,- hver.

Søk innen 7. juni for å ha mulighet til å samle inn data høst 2024. Godkjente søknader vil kunne stille spørsmål i Norsk medborgerpanel. For noen kan det også være mulig med spørsmål i Norsk forvaltningspanel eller Norsk representantpanel.

Du kan også søke på stipendet selv om du ikke samler inn egne data, det er fullt mulig å bruke data som allerede er samlet inn ved DIGSSCORE. Det finnes veldig mye å skrive om der. Kodebøker fra tidligere datainnsamlinger finner du her. I tillegg til Norsk medborgerpanel har vi data fra Norsk representantpanel, og Norsk forvaltningspanel, som også kan brukes til masteroppgaver, eller du kan gjennomføre et eksperiment i Medborgerlaben.

 

Utlysning medborgerstipend

Studenter kan søke om stipendet når tema og foreløpig veileder er avklart, og det må være minst et helt emester igjen av oppgaven.. Masterstudenter ved alle institutter ved UiB kan søke. Oppgaven må bruke data fra DIGSSCORE. Du kan samle inn nye, originale, spørsmål, eller bruke data som allerede er samlet inn.

DIGSSCORE er en infrastruktur for avansert samfunnsvitenskapelig datainnsamling og tverrfaglig forskning ved Universitetet i Bergen. Fasiliteten brukes blant annet til å gjennomføre labeksperimenter, samt nyskapende spørreundersøkelser i Norsk medborgerpanel (NMP). NMP samler inn data med vekt på følgende tematikker:

  • Klima, miljø og "wicked issues"
  • Politisk adferd, demokrati og kommunikasjon
  • Mangfold, ekstremisme og menneskerettigheter
  • Territorielt demokrati og reform

Vi er interessert i prosjekter som vil benytte data fra Norsk medborgerpanel, Norsk forvaltningspanel, Norsk representantpanel eller Medborgerlaben.

DIGSSCORE masterstipend er på kr. 25.000 og er et personlig og skattefritt stipend. Ved oppstart av masteroppgaven utbetales 20.000 kr., mens det resterende beløpet utbetales ved bevis på bestått masteroppgave. De som blir tildelt masterstipendet blir invitert til deltakelse i et spennende og dyktig tverrfaglig og internasjonalt fagmiljø og forskningsnettverk med base i 2. etasje i Sofie Lindstrøms hus, Rosenbergsgate 35.

Vi søker deg som:

  • Skal levere masteroppgave minst et helt semester og maks tre semestre fra søknadstidspunktet.
  • Er faglig nysgjerrig, ambisiøs og har gode karakterer i studiet så langt
  • Ønsker å bli veiledet av en fagperson som har erfaring fra Norsk medborgerpanel eller Medborgerlaben.
  • Kan dokumentere nødvendig metodekunnskap
  • Liker å samarbeide

Hva skal søknaden inneholde?

  • Kortfattet søknadsbrev som beskriver motivasjonen for å søke DIGSSCORE sitt masterstipend. Brevet skal inneholde navn, adresse, telefon, e-post, tidspunkt for oppstart og planlagt innlevering og veileders navn.
  • En kort foreløpig prosjektbeskrivelse (maks 2 sider)
  • Karakterutskrifter fra universitet/høgskole
     

 

 

 

  • Grunnet ulike sykluser for masterskriving er det løpende søknadsfrist til masterstipendet, så det er også mulig å søke senere enn 7. juni. Men for innlevering av masteroppgaver vår 2025 vil høst 2024 være det absolutt beste tidspunktet for datainnsamling.
  • Om du ikke får tilslag på Medborgerstipendet, eller ikke får søkt i tide, så er det fremdeles mulig å bruke data fra DIGSSCORE. Ta kontakt med oss om du er interessert i dette, eller du kan finne data på Sikt sine nettsider.