Home
The University Gardens

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Bergen botaniske hage

Japansk dag

Fotografen Lisa K. Bakke har med seg mange samarbeidspartnere i kunstprosjektet «Life with Nature», blant annet flere japanske kunstnere. I tillegg kan du oppleve Japansk kultur og tradisjon i Japanhagen og utstilling i Lystgården. 

Japansk dag
Photo:
Rune Werner Molnes

Main content

Det er fjerde gang vi arrangerer en Japansk dag i hagen. På denne dagen samarbeider vi med det japanske miljøet i Bergen og Den japanske ambassaden om å presentere japansk kunst, kultur og tradisjon til et bredt publikum.

I år får vi besøk av kunstner Lisa K. Bakke som presenterer sitt prosjekt «Life with nature» et norsk-japansk kunstprosjekt hvor hun har med seg ulike aktører.

Foto og fotopolymer ved Lisa Karina Bakke
Haiku dikt og tradisjonell kalligrafi ved Yasuko Fujie
Brodering og kalligrafi ved Borghild Telnes
Glasskunst ved Yuichi Saito
Samtidskalligrafi Nakajima Hiroyuki

I tillegg til presentasjon av kunstprosjektet blir det omvisning i Japanhagen, demonstrasjon av Hanakubari (blomsteroppsetting) og Kendo (japansk kampsport). I Lønningen lystgård er det japansk te-seremoni (sado), utstilling av japanske drakter, utstilling av japansk litteratur og du får prøve deg på origami (japansk papirbretting).

Outland selger manga og andre japanske produkter og hagens egen Icookpopup kafé serverer japansk mat. 

Det blir også en fiolinkonsert med Suzuku Chiori i Te paviljongen.

Facebook arrangement: https://www.facebook.com/events/382371036633882