Home
The Centre for Science Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Vi avslører hvilke planter som var i frøpakkene

Fasit: Hemmelige frø 2022

Årets hemmelige frø var: Koriander, mizuna, ringblomst og squash.

Hemmelige frø 2022
Photo:
Frøya ungdomsskole

Main content

Det har vært skikkelig gøy å følge med på bilder og forslag som ble lagt inn på miljølære.no. Og vi har fått mange tilbakemeldinger fra lærere som forteller at elevene setter spesielt stor pris på at med de hemmelige frøene har heller ikke læreren fasiten. Ta gjerne en kikk på:

Det er ingen tvil om at mizuna var årets store nøtt. Det visste vi på forhånd, Olaug som plukker ut frøene hadde heller aldri prøvd denne. Men vi fikk den anbefalt og lot oss inspirere. Mizuna er en asiatisk grønnsak som tåler kulde godt. Les gjerne mer på Hageselskapets side om Mizuna. Plantene som har spirt i klasserommet kan enten plantes ut, eller bare klippes og spises som mikrogrønt. 

De andre frøsortene var det stor enighet om. Imponerende mange gjenkjente koriander og ringblomst. Gresskar og squash likner veldig på hverandre både som frø og når bladene begynner å vokse. Men etter hvert som de gule blomstene og de grønne avlange fruktene dukker opp, vil det vise seg at frø D var en squash.