Home

Faculty of Humanities

Studiestart hausten 2018

Velkommen som student ved Det humanistiske fakultet! Her finn du informasjon om det meste du treng å vite til studiestarten.

Studiestart 2018

Program for studiestartveka

Det humanistiske fakultet ønsker nye studentar velkomne måndag 13. august. Her finn du heile programmet for den første veka di hos oss.

HUMANIORA

Skal gjøre humaniora mer synlig

Forskningsrådet øker finansieringen av humanioraforskning i årene framover. På fire år skal andelen til humaniora opp fra tre til fem prosent av totalbevilgningene.

Månedens alumn

Månedens alumn: Toril Moi

- Humanisten har innsikt i hvordan mennesket fungerer. Hvem kan klare seg uten slike folk? spør professor i litteratur og filosofi ved Duke University i North Carolina, Toril Moi.

tale til årets bachelorkandidater

– Vit at dere er spesielle

«Våre briller gir oss en unik evne til å se ting fra menneskets perspektiv. Og det gjør slettes ikke alle.» Les alumn Per-Arne Larsens tale til årets bachelorkandidater.

Prosjekt WAIT

Migrasjonsforskarar i felt

–Møtet med migrantane har gjort stort inntrykk, men som antropolog er det også med utgangspunkt i desse møta at eg tenkjer best, seier Christine M. Jacobsen, forskar og prosjektleiar for WAIT-prosjektet som undersøker venting blant irregulære migrantar i Europa.