Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
STUDIEKVALITET

Ønsker debatt om studiekvalitet

”Kvalitet i utdanning – hvordan gjør vi det?” Dette er blant spørsmålene som løftes under studiekvalitetsseminaret mandag 12. desember.

Main content

Viserektor for utdanning Kuvvet Atakan oppfordrer studenter, ansatte og andre interesserte til å delta i debatten.

 - Vi vet at vi har både gode kvaliteter og utfordringer ved alle utdanningene våre. Men for å virkelig ta tak i dem som institusjon må vi identifisere dem. Universitetet i Bergen skal være best i Norge på forskningsbasert utdanning og holde høy internasjonal klasse. For å sikre at vi når disse målene må vi se på alle aspekter av utdanningene våre, sier Atakan.

Han er derfor glad for å kunne invitere til seminar om studiekvalitet mandag 12. desember kl. 09 – 15.45 i Egget på Studentsenteret.

Best mulig utdanning

På seminaret løftes en rekke sentrale spørsmål: Hvilke krav skal stilles til universitetet og hvilken målestokk skal vi måle oss selv etter? Hvordan utnytter vi forskningsmiljøene våre til å gi en best mulig utdanning? Hvem er best egnet til å veilede studentene? Hvordan forberedes studentene på livet etter studiene? Hva er den beste måten å lære på i ulike stadier av studiene? Hva skal studentene lære? Hvilke vurderingsformer kan vi bruke for å faktisk måle hva de har lært? Hvordan kan universitetet bidra til at studentene ser utdanningen sin i en større sammenheng, og bruker den med kreativitet og nysgjerrighet?

Ingen fasitsvar

Kunnskapsdepartementet, Bolognaprosessen og EU er blant premissleverandørene som stiller formelle krav til kvalitet i utdanningen. Det er likevel ikke det politiske aspektet som er drivkraften bak ledelsens ønske om å definere utdanningskvalitet, men et ønske om at studentene skal få vite hva de skal få ut av en utdanning ved Universitetet i Bergen.

- Selv om vi ikke sitter med noe klar definisjon av hva utdanningskvalitet er, og kanskje aldri vil ha et endelig ferdig fasitsvar på det, arbeider vi kontinuerlig med å utvikle utdanningene våre, sier viserektor Atakan.

Program for studiekvalitetsseminaret finner du her. Interesserte kan melde seg på ved å sende en e-post til seminar_sa@adm.uib.no, så raskt som mulig av hensyn til arrangementsplanleggingen.