Home
Faculty of Social Sciences

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Utveksling viktig for jobbmuligheter

Tema for årets første møte i arbeidslivspanelet var blant annet i hvilken grad et opphold i utlandet har betydning når du søker jobb.

Main content

Arbeidslivspanelet ved SV-fakultetet ble opprettet våren 2011.  Siden den gang har flere studierelevante saker blitt drøftet. Denne gangen diskuterte panelet viktigheten av internasjonalisering når det gjelder å søke seg til arbeid etter studiene.

Det å ha studert i utlandet er udelt positivt i følge arbeidslivspanelet. Det viktigste utbyttet er ikke alltid det faglige, det kan være vel så viktig å ha utviklet språk- og kulturkompetanse, samt å ha vist at man har initiativ, nysgjerrighet og selvstendighet til å utforske verden.

En viktig kompetanse i dagens arbeidsmarked er å kunne presentere, skrive og formulere seg godt på engelsk. De fleste skriver i CV-en at de snakker engelsk flytende, men et utvekslingsopphold dokumenterer at man mestrer dette. Det å kunne tysk ble også trukket frem. Dette er et viktig handelsspråk og tyskkunnskapen i Norge er synkende.