Home
Department of Information Science and Media Studies

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Ny androidapplikasjon

Androidapplikasjon gjør medisinbruk enklere

Studenter har utviklet en androidapplikasjon som skal gjøre hverdagen enklere for de som bruker medisiner.

Main content

Målet for studentene var å lage en funksjonell Android-applikasjon, samtidig som de ønsket å ha en god ide i bunn.

Ideen var å utvikle en applikasjon som skulle gjøre det lettere å huske når man skal ta medisiner. Tanken var at det skulle kunne gjøres ved å scanne en eske med medisin når man først får den, og at denne medisinen da ville lagre seg i en liste. Ved å implementere en QR-scanner i applikasjonen skulle brukeren få mulighet til å lagre informasjon om medisinen sin på smarttelefonen sin.

Ved hjelp av en QR-scanner innebygd i applikasjonen, skal brukeren kunne “scanne” esken medisinene kommer i, og all informasjonen legen har oppgitt om legemiddelet. Det er informasjon om hvor ofte man skal ta medisiner, om de skal tas til mat, og hvor lenge man skal gå på dette medikamentet. I tillegg vil man kunne få informasjon fra systemet hver gang man må fornye en resept, og når man må hente ut en ny pakke med medisiner fra apoteket. Dersom det er ønskelig, skal det også være mulig å få lest litt om den medisinen man tar. Det er informasjon om mulige bivirkninger som kan oppstå, og ting man må passe på når man bruker akkurat den medisinen. Dette har vi valgt å legge til som en ekstra funksjon, for å gi brukerne bedre oversikt over hva slags medisin det er de faktisk tar. For å hjelpe brukeren å huske å ta medisinene sine, har vi valgt å legge inn en alarmfunksjon, slik at mobiltelefonen vil gi et alarmsignal et lite øyeblikk før medisinene skal tas.

Målet med applikasjonen var å forenkle hverdagen til de som bruker medisin til daglig. De ønsket at de som bruker medisiner daglig skal slippe å måtte huske på det, men heller bli påminnet det automatisk. Basert på det utgangspunktet at telefonen gjerne er noe man har med seg overalt, var det naturlig å lage en applikasjon. Ved å bruke denne applikasjonen håper de også på lang sikt vil hindre at brukerne kommer “ut av rutinen” ved å glemme å ta en medisin, ettersom det for mange kan ha store konsekvenser.

Alle fire studentene tar bachelorgrad i Nye Medier, som vil være fullført våren 2012. Etter dette vil Henrik Kjersem ta en Mastergrad i informatikk ved Universitetet i Oslo. Morten Helliesen planlegger etter endt bachelor å forsette ved UIB med en Mastergrad i Informatikk Rannveig Ulvahaug ønsker å begynne å arbeide etter endt bachelorgrad, gjerne innen web eller interaksjonsdesign. Trude Lekes ønsker også å begynne å jobbe etter fullført bachelor. Aller helst vil hun jobbe med webutvikling og webdesign.