Home
The Media, ICT and Cultural Policy Research Group

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nordicom Information

Hva er medievitenskap?

Debatten om hva medievitenskap er og hvordan det kan formidles fortsetter i seneste utgave av Nordicom Information. Innlegg av Espen Ytreberg kommenteres av Peter Larsen, Frode Guribye og Helle Sjøvaag.

Main content

På tampen av 2008 utgav Universitetsforlaget en bok om medie­vitenskap i sin ”Hva er”­serie. Serien har tidligere tatt for seg varierte tema som for eksempel kosmos, EU, litteraturvitenskap og sosiologi, og målet er både å gi nybegyn­nere stimulerende innføringer og å gi viderekomne nye perspektiver. Hva er medie­vitenskap er skrevet av Espen Ytreberg, som er professor og instituttleder ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo.

Utgivelsen av Hva er medievitenskap gav en anledning til å diskutere hva det er medieforskere driver med, og hvordan faget vårt kan og bør formidles. Derfor arran­gerte Forskergruppa for medie­, IKT­ og kulturpolitikk ved Institutt for informasjons­- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen et seminar om boka. Vi inviterte Espen Ytreberg til å presentere Hva er medievitenskap, og vi inviterte tre forskere med ulik bakgrunn, ulik faglig orientering og ulike karrierer til å kommentere boka og presen­ tasjonen av den. Professor Peter Larsen representerer etablerte medievitere; stipendiat Helle Sjøvaag representerer unge medieforskere; og Frode Guribye, som er første­amanuensis i informasjonsvitenskap, kommer med et utenfra­perspektiv fra et beslektet fagfelt.

Alle innleggene er tykket i seneste utgave av Nordicom Information. Innleggene var et godt utgangspunkt for disku­sjon på seminaret i Bergen, og forhåpentligvis vil både innleggene og Ytrebergs bok kunne skape diskusjoner også i de øvrige nordiske landene.

Egne nettsider for Nordicom