Home

Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Hva er master?

8 av 10 med mastergrad fra UiB er i relevant jobb kort tid etter endt utdanning. Vi tilbyr master innen alle fagområder.

Kvinnelig student i lesesal

Female student in reading room
LESESAL: Masterstudenter på UiB har mulighet til å få fast lesesalsplass. Som masterstudent får du stor frihet til å fordype deg i det du synes er mest interessant.

  Hva er master?

  En masterudanning er en fordypning innen et fagområde og bygger på en bachelorgrad. Du får analytiske ferdigheter, og avansert kunnskap innenfor fagområdet.

  På UiB har vi to ulike typer mastergrader:

   Hva vil du studere?

   UiB tilbyr over 80 masterprogrammer i alt fra sosialantropologi og kunst til språk og havteknologi.

   Hvordan er det å studere master?

   Studietiden er ofte helt annereldes for masterstudenter enn de er for bachelorstudenter.

   Du får

   • egen, fast lesesalsplass.
   • ofte egne pauserom.
   • tettere kontakt med fagpersonene.
   • opp til et helt år med til å skrive masteroppgave.

   Masterutdanning gir jobb

   Her er noen grunner til å ta en mastergrad:

   • Over 80 prosent av de som har tatt mastergrad ved UiB er i relevant jobb to år etter endt utdannelse. De er også mer fornøyd med jobben sin enn de som avsluttet studiene etter bachelorgraden.
   • Med en masterutdanning kan du fordype deg i det du synes er mest spennende. Mot slutten av studiet kan du dedikere all tid til å skrive masteroppgaven din. 
   • Evnen til å jobbe selvstendig, kunne innhente informasjon, og reflektere på en god måte er viktige egenskaper i arbeidslivet. I løpet av et masterstudium utvikler du alle disse egenskapene.

   Landets beste studentby

   De aller fleste studentene ved Universitetet i Bergen studerer i sentrum. Det gjør at du som student er en del av byen, og at du ikke blir plassert i en «campusboble» langt utenfor. Blir du lei av lesesalen, er det derfor lett å ta turen ned til en café eller finne på noe annet spennende.

   Hvordan søker jeg

   Hovedopptaket for toårige masterprogrammer er 15. april, med studiestart på høsten. Noen toårige masterprogrammer har i tillegg suppleringsopptak til vårsemesteret en egen søknadsfrist på høsten. 

   De integrerte masterprogrammene søker du i Samordna opptak. Søknadsfristen er 15. april, og studiestarten er i august.