Home
Communication Division

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Semesterstart

– Dette blir en festdag

I år blir starten på det akademiske året for første gang markert på Muséplass. Rektor Sigmund Grønmo ønsker både studenter og ansatte velkommen til en historisk begivenhet.

Main content

– Dette blir en festdag og en stor høytidsdag når vi tar velkomstseremonien hjem, og ønsker studentene velkommen midt i kjernen av Universitetet, sier rektor Sigmund Grønmo.

Han håper at det i tillegg til årets nye studenter vil være et solid oppmøte fra Universitetets ansatte i anledning det han kaller en ”historisk dag”. Velkomstseremonien på Muséplass finner sted klokken 13.00 tirsdag 18. august.

Her finner du hele programmet for dagen.

 

Sen start

Det er mye som er nytt ved årets velkomstseremoni ved UiB. For det første er den ikke lenger lagt til Grieghallen, og for det andre kommer den en uke senere enn vanlig denne sensommeren.

 

– Vi har vurdert det slik at vi trenger litt tid på oss for å avvikle sommeren og komme ordentlig i gang. Nå har alle studentene kommet, og åpningsseremonien er på et tidspunkt hvor man er sikre på at alle er på plass, sier Grønmo.

 

Nytt av året

Når det gjelder grunnen til at Grieghallen er forlatt for denne gang, har det å gjøre med det store museumsprosjektet som På Høyden har omtalt tidligere.

 

– For det første vil vi markere at vi er i gang med et storslagent rehabiliteringsprosjekt av den monumentale universitetsbygningen. Å åpne den opp og ta den i bruk på enda mer interessante måter enn hittil, gjør at plassen også blir enda mer sentral for Universitetet, sier Grønmo.

Den andre grunnen er at museumsbygningen er Universitetets eldste, og Grønmo legger vekt på at Museumsplassen markerer at UiB er del av både et langvarig norsk akademisk prosjekt og en enda lengre europeisk universitetshistorie.

 

Holder øye med været

På Utdanningsavdelingen har det vært en travel sommer for å få alle puslespillbitene på plass før tirsdagens seremoni.

 

– Vi ligger bra an nå. Vi holder på å avklare alle detaljer og få alt på plass. Riggingen begynner på mandag, forteller Anne Lise Nordgulen.

Hun forteller at det er veldig mye nytt å tenke på når seremonien ikke lenger skal være i Grieghallen. Men med et stort apparat i sving, som teller både studenter og frivillige og alle studentorganisasjonene, vil alt være klart til tirsdag. Inkludert storskjermen.

– For at vi skal få dekket behovet for oversettelse til de internasjonale studentene, skal det stå en skjerm ved siden av scenen der talene blir tekstet parallelt, sier Nordgulen.

Nå er det bare om å gjøre å følge godt med på værmeldingen, en oppgave Utdanningsavdelingen tar alvorlig.

– Vi holder oss oppdatert hele tiden, og krysser fingrene for at vi får den ene timen vi trenger uten regn. Nå meldes det femten grader og sol, sier Nordgulen fornøyd.

Artikkelen er hentet fra UiBs internavis På Høyden.