Home
Department of Biological Sciences (BIO)

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Utdanningskvalitetspris

BIO300 har alt!

Kurset BIO 300 har fått Kunnskapsdepartementets utdanningskvalitetspris for 2009 - en halv million kroner.

Main content

- Dette kurset har alt. Det er en verktøykasse som masterstudentene kan ta med seg videre. Det er ikke bare fokusert på en forskerkarriere, men på alle mulige karrierer som en biolog kan få etter en mastergrad, sier Louise Lindblom til På Høyden, som har vært emneansvarlig for faget de to siste semestrene.

I begrunnelsen fra priskomiteen blir det lagt vekt på samarbeidet faget har hatt med Bergen Kommune. Studenter fra faget har fått jobbe med problemstillinger sammen med vann- og avløpsetaten i kommunen, og har tatt vannprøver både i ulendte vassdrag og på badesteder: Oppdrag som er for små til at kommunen har kunnet engasjere biologer, men store nok til at de mener resultatene er viktige.

Samarbeidet med kommunen ble innledet av Karin Pittman, som var emneansvarlig før Lindblom.

- Jeg visste fra erfaring at studentene trenger noe håndfast å jobbe med, og jeg visste at kommunen på langt nær har ressurser til å gjøre alt de egentlig vil. Det var en vinn-vinn-situasjon, sier Pittman.

Les mer fra: På Høyden  BA  Teknisk ukeblad   Bergens Tidende  forskning.no   Utdanningsnytt  Regjeringen.no  Ringerikes blad   Laagendalsposten

BIO-INFO 07/2009, 20. februar 2009  og  BIO-INFO 45/2008, 12. desember 2008