Home
The Centre for Science Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Fysikkshow Bergen

Ungdomsskoler og 1. klasse på videregående skole kan få besøk av ekte fysikkstudenter som viser fysikkeksperimenter og deretter lar elevene prøve selv.

Main content

Fysikkshow Bergen er en gruppe fysikkstudenter som besøker ungdomsskoler og 1. klasse i videregående skole med en rekke fysikkeksperiment. Etter forestillingen er det anledning for elevene å prøve noen eksperiment på egenhånd. Hvert show varer omtrent 90 minutter, inklusiv elevenes eksperimentering.

Passende antall elever per forstilling er ca. 30, og på grunn av transport og rigging av utstyr foretrekker vi å gi to forestillinger på hver skole per besøk, med 15-20 minutters pause mellom forestillingene.

Responsen på dette tilbudet har vært svært stor. De første datoene ble oppbestilt etter to timer, og over 1200 elever er registrert i oversikten over de som ønsker beøsk. Ventelisten er så lang at vi har stengt påmeldingen for i vår. Til høsten starter en ny runde med besøk, så da blir det åpnet for nye påmeldinger.

 

TV2 viste smakebiter fra Fysikkshowet i Lørdagsmagasinet.