Home
Faculty of Mathematics and Natural Sciences

Bielefeld University

Utveksling til Tyskland og studier ved Bielefeld University.

Main content

Jeg vil anbefale alle som skal reise ut å starte prosessen tidlig og sjekke ut de fagene du ønsker å ta nøye på forhånd.

 

Hvorfor valgte du å reise på utveksling? Hvorfor til det lærestedet?

Det var litt tilfeldig egentlig. Jeg hadde lyst ut å studere og så skulle kjæresten min til Bielefeld, så det gjorde valget enklere. Jeg sjekket litt med universitetet og fant ut at det fantes en fysikkavtale mellom UiB og Universitetet i Bielefeld, så da ble det slik. I tillegg så gir det å studere i Tyskland deg en glimrende mulighet til å lære språk, noe jeg valgte å gjøre.  

Hva er det beste minnet du sitter igjen med etter oppholdet?

Her må jeg nesten få lov til å si to minner. Det beste minnet er at jeg ble forlovet med kjæresten min siste dagen av oppholdet vårt i Tyskland. Jeg kan vel ikke si noe annet. Men jeg husker også veldig godt stemningen på stadion til fotballaget Armenia Bielefeld da de spilte opprykkskamp til 2. Bundesliga (nest høyeste nivå). Det var 26000 helt ville tilskuere som lagde et enormt liv.  

Hvilke kulturelle overraskelser og sosiale erfaringer fikk du?

Det skal vel sies at å flytte fra Norge til Tyskland ikke medfører så mange store overraskelser.  Det er vel heller slik at det bekrefter noen fordommer man har før en reiser ned. Fotballsupporterne er helt gale og de er mye villere enn jeg er vant til her i Norge. Og så er de like glad i øl som man tror.

Hva er ditt beste tips å gi andre som vurderer å reise?

Jeg vil anbefale alle som skal reise ut å starte prosessen tidlig og sjekke ut de fagene du ønsker å ta nøye på forhånd, ellers kan det bli litt trøbbel. Jeg måtte bytte litt fag når jeg kom ned og det er ikke noe stort problem, men det medfører en del merarbeid om man ikke har gjort en god nok forberedelse før man drar ut.