Home
The Department of Biomedicine

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Mer individualisert kreftbehandling

Nye forskningsfunn kan bidra til mer optimalisert behandling av hjernekreft.

Main content

Hjernekreft hos voksne utgjør ca. 2-3 % av alle nydiagnostiserte krefttilfeller. I Norge får årlig 800-900 mennesker diagnostisert svulster som har oppstått i sentralnervesystemet.

Seniorforsker ved Institutt for Biomedisin, Martha Chekenya Enger, har gjort funn av en markør som kan bidra til mer målrettet og individualisert behandling av hjernekreft.

-Vi har vist at et spesielt protein som sitter på utsiden av stamcellene i hjernen, som kalles NG2, er til stede i større grad på de mest ondartede hjernesvulstene enn på de mer saktevoksende svulstene. Normale og modne hjerneceller har ikke dette NG2 proteinet på celleoverflaten. NG2 kan i fremtiden vise seg å bli en markør som klinikere kan støtte seg til for å optimalisere behandlingen for den enkelte pasient, forteller Enger i intervju på Kreftforeningens web-side, der hun presenteres i  "Månedens forskningsprosjekt".

Lenke til hele intervjuet.

Lenke til Gruppe for translasjonell kreftforskning.