Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
POLITISK INNFLYTELSE

- Gode kontakter er viktigere enn politikerne tror

Professor Jonas Linde sier til Sunnhordaland avis at politikere ofte undervurderer betydningen av gode kontakter. En undersøkelse avisen har gjennomført viser at mindre enn halvparten av politikerne i Stord kommunestyre tror det er viktig å kjenne de rette personene for å få gjennomslag i kommunen.

Stord ks.
Stord kommunestyre.
Photo:
Per Egil Larsen

Main content

Politikerne: - Ikke avgjørende med gode kontakter

Sunnhordaland avis skriver 15. mai at kun 42,9 prosent av politikerne i Stord kommunestyre tror det er viktig å kjenne de rette personene for å få gjennomslag i kommunen, ifølge tallene fra en fersk undersøkelse gjort blant kommunestyrepolitikerne der.

Professor Jonas Linde ved Institutt for sammenliknende politikk sier til at avisen at mens folk flest ofte overvurderer betydningen av «vennskap og kjennskap» for å få politisk gjennomslag, undervurder derimot politikerne ofte betydningen av å ha de riktige kontaktene.

 

- Kan ha egeninteresse av å fremstå som upartiske

Linde, som jobber med meningsmålingsdata om støtte til politiske systemer, minner om at politikere kan ha egeninteresse av å fremstå som upartiske, og at dette kan ha ført til at mindre enn halvparten oppgir at gode kontakter er sentralt.

Han legger til at det for øvrig er metodisk svært vanskelig å måle hvor viktig det faktisk er å ha de riktige kontaktene.

 

Les hele saken her.

 

Se også: forskningsgruppe Medborgere, opinion, representasjon