Home
Department of Administration and Organization Theory

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
News

Lægreid og Fimreite intervjuet om terrortrusselen

Professor Per Lægreid og Prorektor og Professor Anne Lise Fimreite har begge blitt intervjuet i forbindelse med offentliggjøringen av terrortrusselen mot Norge.

Fimreite til Bergensavisen

Prorektor og Professor Anne Lise Fimreite har uttalt seg om offentliggjøringen av terrortrusselen i BA. Hun mener PST sin kommunikasjon av trusselen kan ha en dobbel årsak.

- Den er litt tosidig. På den ene siden skjerper offentliggjøringen befolkningen, og sannsynligvis er det også en måte å kommunisere til eventuelle terrorister at de vet om dem.

Samtidig mener hun at det er en vanskelig avveining rundt offentliggjøringen av slike trusler.

-   Det er en hårfin balansegang - balansering på en knivsegg - for meldingen kan skape mye frykt, og frykt er et stort element i hvorfor noen velger å begå terror.

 

Les hele saken i BA her.

 

Lægreid til NRK Hordaland

Professor Per Lægreid har uttalt seg om den økte terrorberedskapen til NRK Hordaland. Han mener det er typisk nordmenn å stole på staten.

- Både før og etter 22. juli-terroren for tre år sidan er mange nordmenn villige til å godta omfattande tiltak mot terror.

En holdningsstudie som Lægreid har gjort viser at folk stoler på at politiet og myndighetene vil dem det beste.

- Medan ein i andre land kan bli oppleve å bli uroa av væpna politi i gatene, kjenner dei fleste nordmenn seg berre tryggare.

 

Les hele saken i NRK Hordaland her.