Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
NY ANSATT

Jon Kåre Skiple ny stipendiat ved SAMPOL

Korleis har internasjonaliseringa av norsk rett endra Høgsterett sin innflytelse i det norske samfunnet? Det er temaet i Jon Kåre Skiple sitt doktorgradsprosjekt.

h
Stipendiat Jon Kåre Skiple.
Photo:
Hilmar L. Mjelde

Main content

Skiple starta 1. oktober sitt fireårige PhD-engasjement ved Institutt for samanliknande politikk. Skiple sitt Phd-prosjekt tar utgangspunkt i inkorporeringa av EØS-avtalen og Den europeiske menneskerettskonvensjonen i norsk lov, og skal undersøkje i kva grad denne internasjonaliseringa har endra Høgsterett sin innflytelse i det norske samfunnet. 

Eit sentralt spørsmål for prosjektet er i kva grad internasjonaliseringa av retten har skapt nye konfliktlinjer i Høgsterett og kor vidt dommaråtferdsteoriar kan bidra til å auke vår forståing av desse konfliktlinjene.

 

Skiple har mastergrad i samanliknande politikk frå universitetet i Bergen frå 2012. Skiple si masteroppgåve, «Høyesterett er først og fremst en kollegial domstol», undersøker kor vidt dommarar sine politiske preferansar har ein effekt på deira stemmegiving i økonomiske saker. Dei siste åra har Skiple hovudsakleg arbeida som vitskapleg assistent på eit prosjekt om dommaråtferd i Norge sin Høgsterett der han har vært med på å byggje opp ein omfattande database om avgjersler og dommarar i Høgsterett, og han har gjennomført ei rekke statistiske analysar av stemmegiving i sivile saker i Høgsterett. Skiple har òg skrive om Høgsterett, asylbarn og den alminnelege rettsoppfatninga, saman med Frøy Gudbrandsen og Gunnar Grendstad.  

 

Utover  spørsmål knytt til dommarar og domstolar er Skiple interessert i metode generelt, og statistisk metode spesielt. Han har ansvar for seminarundervisning i statistisk metode for mastergradstudentar.