Home
Education

Værvarsler i beste sendetid

Etter at Desta Marie Beeder hadde fullført bachelorgraden i medievitenskap, trengte hun en pause i studiene. Planen var å fortsette med mastergrad senere, men i mellomtiden fikk hun jobb i hos TV 2, og ble etter hvert headhuntet til å presentere været i beste sendetid.

Main content

Jeg vil råde nye studenter til å prøve å få til en slags balanse mellom lesing og fritid. Dans på bordet i alle fall én gang i løpet av studietiden.»

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

- En typisk dag innebærer en brief med meteorologen der vi går gjennom værvarselet for dagene fremover. I tillegg lager jeg mye av grafikken til sendingene. Videre går turen inn i sminken for å få gjort ansikt og hår klart for tv. Til slutt er det værsendinger utover ettermiddagen og kvelden.

Slik som mange andre studenter ved universitetet prøvde Desta Marie seg frem for å finne en studieretning som var riktig for henne.

- Jeg har vært innom forskjellige fag på UiB, men endte til slutt opp med å studere medievitenskap. I 2010 var jeg ferdig med bachelorgraden min.

I dag jobber hun som værpresentatør i TV 2. Veien dit ble til mens hun gikk.

- Jeg tok faget Praktisk informasjonsarbeid, og gjennom det faget fikk jeg praksisplass i TV 2 sin kommunikasjonsavdeling. Praksisperioden førte igjen til sommerjobb ved plan- og avviklingsavdelingen, før jeg etter ett års tid fikk jobben som væranker.

Hva har studietiden din på UiB hatt å si for deg?

- Jeg hadde det utrolig fint gjennom studiene. Jeg ble kjent med mange av dem som er mine nærmeste venner i dag. I tillegg passet friheten ved UiB meg godt, og ikke minst har erfaringen fra Studentradioen vært viktig.

Desta Marie har for det meste gode minner fra studietiden, men det å være ung og ny er ikke alltid like lett.

- Det verste minnet mitt er kanskje første dagen på universitetet, da jeg ikke kjente noen. Den følelsen varte heldigvis kun til fadderuken var i gang. Det er mange gode minner, men det var ekstra fint å få vitnemålet utlevert under en seremoni i Egget på Studentsenteret.

Hvilke råd ville du gitt til studenter i dag? 

- Senk skuldrene, og nyt studietiden. Hverdagen med faste rammer kommer tidsnok, vær konstruktiv med din egen tid. Prøv å få til en slags balanse mellom lesing og fritid. Dans på bordet i alle fall én gang i løpet av studietiden.