Home
Faculty of Law

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Rekordmange søkere til jusstudiet i Bergen

Aldri før har så mange hatt Integrert masterprogram i rettsvitenskap ved UiB som førstevalg som i år.

En student holder en lovsamling under armen
Photo:
Eivind Senneset

Main content

Søknadsfristen til Samordna opptak gikk ut 15. april, og i dag ble de ferske søkertallene publisert. 1699 søkere har prioritert jusstudiet i Bergen øverst, noe som er en økning på 5,4 % fra i fjor. Studiet har 380 studieplasser, så per studieplass er det 4,5 primærsøkere.


Til sammen har 5439 personer jusstudiet i Bergen på listen sin over søknader til høyere utdanning. Det er 203 flere enn i fjor. Det eneste året flere hadde studiet på søkerlisten sin var i 2012 (5467 søkere), men den gang var det ikke like mange som hadde studiet som førstevalg som i år.


En attraktiv utdanningsinstitusjon


Visedekan for undervisning, Bjørnar Borvik, er fornøyd med at flere søkere setter Det juridiske fakultet opp som førstevalg.


– Tallet på primærsøkere har økt jevnt og trutt siden 2003, selv om det har vært relativt stabilt siden 2011. At flere setter masterprogrammet vårt opp som førstevalg tyder på at fakultetet er en attraktiv utdanningsinstitusjon. Vi har arbeidet systematisk med utvikling av studiemodellen over tid, og tilbakemeldinger fra studentene viser at svært mange har søkt seg til Bergen nettopp på grunn av studiemodellen, sier Borvik.


Visedekanen tror ikke at en økning i antall primærsøkere vil ha noe å si for kvaliteten på søkerne. Studentene på jusstudiet har alltid vært gode.


– Uansett om vi har 1500 eller 1600 primærsøkere, vil kravene for å komme inn på studiet være svært høye. Det gjør at vi alltid får inn de beste studentene, påpeker Borvik.