Home
University of Bergen Library

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Forskningsdagene på Universitetsbiblioteket

Årets Forskningsdagene er over for i år, se hva Universitetsbiblioteket var med på!

Forskningsdagene

Main content

Forskingsdagene er over for i år og Universitetsbiblioteket takker alle som har vært med denne uken, både innledere og publikum.

I år var biblioteket deltakende med følgende utstillinger:

·         «Mat og helse» på bibliotek for Psykologi og bibliotek for Medisin og Odontologi

·         «Matauk» på bibliotek for Realfag

·         «Matkultur og drikkekultur» på bibliotek for Humaniora

·         «Mat og politikk» på bibliotek Samfunnsvitenskap og Musikk

 

Bibliotek for Humaniora hadde lunsjforedraget «Mat og kosthold gjennom tidene» med historiker Hanne Marie Johansen «Melk i historisk perspektiv», litteraturviter Madeleine Joys Andersen «Mat i litteraturen» og etnolog Eldbjørg Fossgård «Kosthold og forbedringstiltak i Norge på 1800- og 1900-tallet».

 

På bibliotek for Samfunnsvitenskap hadde vi besøk fra Ivar Gaasland og Peter Andersen som hadde lunsjforedragene «En klimavennlig diett, hva er det?» og «Jordbruk og klimapolitikk – subsidiert forurensning».

 

Vi rundet av årets Forskningsdagene på bibliotek for Humaniora med «Alkohol og drikkekultur gjennom tidene» hvor vi fikk besøk av en rekke innledere, «Øl og vin i gammelegyptisk mytologi» ved Pål Steiner, «Drikke- og festkultur i Bergen på 1700-tallet» med Bjørn Arvid Bagge, «Filosofi og vin» med Ole Martin Skilleås, «Med rom for handel» med Stefan Williams Hansen og «Vin og lovgivning i Europa» av Heine Johansen.

 

Selv om Forskningsdagene er over for i år har Universitetsbiblioteket alltid masse spennende litteratur om mat i et bredt spekter. Om du vil finne ut mer om middelaldermat, fortidsmat, ernæring, hvordan klima påvirker hva vi spiser, eller om du bare er på jakt etter en god kokebok finner du dette og mer på Universitetsbiblioteket i Bergen.

 

Vi ser frem til neste års Forskningdagene!