Home
UiB Alumni Network

Fra P3 til P13

Totto Mjelde var lenge kjent som en av stemmene i "Pyro" på NRK P3. Nå hører du ham i programmet "Stjernepose" på den littegrann voksnere NRK-kanalen P13.

Main content

Jeg var langt mer opptatt av å jobbe frivillig i booking-gruppen til Hulen enn å gjøre det skarpt i fagene jeg tok grunnfag i.

Kan du si litt om din faglige bakgrunn, og de ulike veivalgene du har tatt i forhold til karriere?

Det at jeg havnet i media har mer med flaks og det jeg gjorde ved siden av studiene å gjøre enn den faktiske akademiske karrieren min. Jeg var langt mer opptatt av å jobbe frivillig i booking-gruppen til Hulen på tidlig 90-tall enn å gjøre det skarpt i fagene jeg tok grunnfag i (sosialantropologi og historie), men jeg fikk til slutt tatt meg sammen og la en del mer sjel i sosiologi (grunnfag/mellomfag) og fjernsynsproduksjon. Det å jobbe på Hulen var nok et viktigere veivalg enn hvilke fag jeg tok. Erfaringen jeg fikk fra det frivillige arbeidet, både når det gjelder musikkindustrien og media generelt, hjalp meg til å få jobb i NRK og har hjulpet meg i karrieren videre.

Er det en episode under studietiden du husker spesielt godt?

Jeg har mange gode minner fra året jeg tilbragte i kjelleren på det som da het fjernsynsproduksjon. Et fantastisk fag å ta, en herlig gruppe studenter på ca. 20 og jobbing omtrent døgnet rundt med å lage ferdig filmene vi skulle produsere. Jeg husker også godt første dag på universitetsområdet. Selv om jeg er fra Bergen var det noe helt spesielt å gå for første gang rundt på Nygårdshøyden som student.

Hva er det mest givende ved å arbeide som programleder?

Det mest givende for meg er at ingen dager er helt like, at kreativiteten virkelig kan blomstre, og at jeg har det utrolig morsomt på jobb. Det å lage live-radio er fremdeles spennende, selv om jeg nå har gjort det i mange år, og av og til går ting helt skeis. Så får jeg jo jobbe med musikk og media samtidig. To ting som jeg er veldig opptatt av og glad i.

Kan du si noe om hva som kan være utfordrende i jobben?

Med nedskjæringer i NRK får alle ansatte stadig flere oppgaver og kortere tid på å arbeide med dem. Av og til får vi nesten ikke gjort det vi skal, men ting har en egen evne til alltid å løse seg likevel. Akkurat nå jobber jeg  for den relativt nystartede digitale radiokanalen NRK P13, og for kanalen og de ansatte der der utfordringen å faktisk nå ut. At folk oppdager kanalen i det store mediemylderet. Det er ikke bare enkelt å starte en helt ny kanal, men det har vært utrolig lærerikt og givende.

Hvilke råd har du til nåværende studenter ved UiB?

Nå har tidene forandret seg mye fra da jeg sullet rundt på UiB, men for meg var det ekstremt viktig å gjøre noe givende også ved siden av selve studiene. For min del var det frivillig jobbing på Hulen, men studentmiljøene har jo noe for enhver.

Fullfør følgende setning: "Som UiB Alumn.."

….våkner jeg fremdeles en gang i blant brått om natten fra et mareritt som har handlet om at jeg ikke har lest til eksamen i det hele tatt ...