Home
The Grieg Academy – Department of Music

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there

Unge polske og norske talenter

Vi kan garantere at det blir en flott konsert i Logen teater torsdag 15.10. kl 19, når polske og norske elever møtes i samspill. Konserten er en del av et treårig talentutviklings- og kulturutvekslingsprogram kalt Polish-Norwegian Music Incubator.

Main content

Polske og norske talenter i samspill

Polsk-norsk Ungdomsorkester er et prosjektorkester med 45 ungdommer tilknyttet talentutviklingsprogram i Polen og Norge. Uken 12. – 17. oktober kommer en delegasjon bestående av 19 polske ungdommer for å spille sammen med elever ved musikklinjen på Langhaugen skole. Besøket vil resultere i konserter på Troldhaugen, Logen Teater og i Norheimsund kirke. Dirigent: Kazimierz Dabrowski.

 

Programmet

Under konsertene på Logen og i Norheimsund kirke vil det fremføres verk av Haydn, Tsjaikovskij, Grieg, Miłosz Bembinow, Wojciech Michno og Wojciech Kilar.

 

Programmet inneholder også en uroppføring av Knut Vaages verk «Fønix». Verket er spesialtilpasset og dedikert til ungdommene. Vaage har skrevet stykket i nært samarbeid med det polsk-norske prosjektorkesteret. Han har undersøkt nivået og laget små og større solistparti basert på musikernes ferdigheter. – Det er et stykke som utfordrer ungdommene både i samspill og solo, og ble faktisk en del vanskeligere enn jeg hadde tenkt i utgangspunktet, sier Vaage.

Fugl Fønix er et fabeldyr blant annet kjent fra egyptisk mytologi, en fugl som brenner opp og stiger forynget opp av asken. Sagnet gjør seg gjeldende i verkets form. – Verket består av ulike fragment som stiger i intensitet, går til grunne for så å gjenoppstå, sier Knut Vaage

 

 

Fullt program

JOSEPH HAYDN

Symfoni nr 103 i Ess-dur

I. Adagio - Allegro con spirito

 

PETER TSJAIKOVSKIJ

Serenade for strykeorkester, op 48

III. Elegia Larghetto elegiaco

 

EDVARD GRIEG

Fra Peer Gynt, op 23

Solveigs sang

Anitras dans

 

MIŁOSZ BEMBINOW

Objects in Q. for kammerorkester

In Q introduction

I. Waver and Quest

II. Quietitude

III. Query, Quotation and the Lullaby

 

- pause -

 

KNUT VAAGE

Fønix for lite symfoniorkester

 

WOIJCIECH MICHNO

Tol Galen for kammerorkester

 

WOJCIECH KILAR

Tango, tema fra filmen Jealousy and Mediicine,

arr. Tomasz Radziwonowicz