Home
Education

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Åpen dag 2017

Fagdag i biologi

Ta et dypdykk ned i biologiens verden med Institutt for biologi.

Main content

Har du lurt på hva en biolog gjør til vanlig? Ettersom biologi er læren om naturen og alt som lever i den, så kan vi forsikre deg om at det er veldig mye forskjellig.

For å vise noe av den (bio)diversiteten vi jobber med har vi valgt ut representanter fra tre forskjellige forskergrupper her på BIO, som jobber med vidt forskjellige tema, til å fortelle om, men ikke minst la dere selv få mulighet til å ta og føle på, og kanskje eksperimentere med de samme tingene som vi gjør til daglig.

Hva slags miljøgifter finnes i grunnen på Kollenvågen på Askøy?
Fugleliv i Nygårdsparken.
Dette og mer kan dere få svar på hos oss 8. mars!

Program fagdag

Vi kjører to økter, en før lunsj og en etter lunsj med en liten pause på midten av hver økt. Hver økt starter med en kort presentasjon av Institutt for biologi, hvem vi er og hva vi gjør. Dere blir også kjent med studentene som skal følge gruppene rundt de neste timene. Fagdag 2 starter med lunsj fra 12.00-12.30 i vrimlearealet på Høyteknologisenteret.

Vi vil vise dere dette: 

  • Miljøtoksikologene vil vise fram og fortelle om miljøgifter i Kollevågen på Askøy, plast og mikroplast og ta fram torsk som modellorganisme.
  • Økologene vil vise fuglelivet i Nygårdsparken
  • Bli med på Havlaboratoriet sammen med geobiologene  

Praktisk informasjon

Institutt for Biologi holder til på Høyteknologisenteret i Thormøhlensgate 53A og B på Marineholmen på sørsiden av Nygårdshaugen (Kart). Vi gleder oss til å treffe dere den 8. mars!

Hvordan kommer jeg meg dit?

Etter åpningen klokken 09.00-10.00 følger vi deg til fagdagen. De som kommer direkte til fagdag 2 møter til lunsj kl. 12.00 i vrimlearealet på Høyteknologisenteret, eller direkte på fagdag kl. 12.30 på Institutt for Biologi, oppmøte på K3/K4 i B-blokken.