Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
PODCAST

Podcast-serie om migrasjon

Hør om medfølelse, muslimer i Berlin og den vanskelige situasjonen for syriske flyktninger i Libanon i podcast-serien vår om migrasjon. Ny episode lansert 22.april.

Maja Janmyr, som er i Beirut på feltarbeid, forteller om svært vanskelige forhold for syriske flyktninger i Libanon.
NY PODCAST OM FLYKTNINGER: Maja Janmyr, som er i Beirut på feltarbeid, forteller om svært vanskelige forhold for syriske flyktninger i Libanon.
Photo:
Walter Wehus

Main content

Christiekonferansen 2016 hadde demografi som tema. Her stilte man blant annet spørsmål ved hvilke konsekvenser flyktningstrømmen har. I forbindelse med dette har vi laget tre podcaster om migrasjon, og om hvordan vi møter "den andre".

Se samlesiden for podcaster her.

Når hver fjerde innbygger er flyktning

Fredag 22.april lanseres den tredje podcasten i vår podcast-serie om migrasjon. I denne podcasten er jurist Maja Janmyr i studio i Nygårdsgaten. Hun er ekspert på flyktningerett og  menneskerettigheter, og oppholder seg for tiden i Beirut. En fjerdedel av befolkningen i Libanon er nå flyktninger.

Janmyr forteller hva skjer i Libanon, og hvilke konsekvenser hun tror flyktningkrisen kan få der.

Moral er ikke det samme som empati

I den første podcasten møter du professor i klinisk psykologi, Per Einar Binder. I 2014 gav han ut boken ”Den som vil godt. Om medfølelsens psykologi.” Han snakker hvordan vi i flyktningekrisen Europa står oppe i trenger både medfølelse og moralsk fornuft for å gjøre gode valg.
– Moral og empati er to forskjellige ting, man kan gjøre svært gode moralske valg uten å ha sterk medfølelse og empati, sier Binder.

Muslimers tilbaketrekning fra det tyske samfunnet

I andre podcast  kan du høre antropolog Synnøve Bendixsen snakke om unge muslimske kvinner i Berlin og deres respons på boken ”Tyskland avskaffer seg selv”, som solgte i en million eksemplarer og hevder at Tyskland skades av muslimer.

– Politikerne bør lytte mye mer til forskning når det gjelder integrering, sier Synnøve Bendixsen.