Home
News

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Nyhet

Slik var Christiekonferansen 2016

Litteraturhuset i Bergen fikk Christieprisen. Se diskusjonene, bildene og videoene fra Christiekonferansen 2016 her.

Kristin Helle-Valle mottar prisen under Christiekonferansen
ET VIKTIG MØTESTED: Daglig leder Kristin Helle-Valle tok imot Christieprisen 2016 på vegne av Litteraturhuset i Bergen. Prisen ble overrakt av rektor Dag Rune Olsen og juryleder Knut Helland, dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, UiB.
Photo:
Thor Brødreskift

Main content

Hvordan forandrer verdens befolkning seg? Hvilke konsekvenser har flyktningstrømmen? Hvordan må vi bo i fremtidens byer? Temaet for Christiekonferansen 2016 var demografi.

Støre imponerte Oxford-professor

For syvende år på rad inviterte Universitetet i Bergen til Christiekonferansen, som har blitt en av Norges viktigste møteplasser for akademia og nærings-, kultur og samfunnsliv.

Blant de mest profilerte gjestene var Oxford-professor Stuart Gietel-Basten. Forskningen hans har blant annet bidratt til opphevingen av Kinas ettbarnspolitikk. På Christiekonferansen snakket han om framtidens globale fertilitetsmønster og usikkerheten omkring hvordan befolkningen utvikler seg framover.

Også Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre deltok på konferansen, og snakket om moderne folkevandringer. "Jeg hører ofte politikere holde foredrag om demografi. Jonas Gahr Støres foredrag var et av de beste jeg har hørt", twitret Stuart Gietel-Basten etter foredraget.

Litteraturhuset fikk Christieprisen

Hvert år deler Universitetet i Bergen ut Christieprisen. Formålet med prisen er å vise hvordan forskning og utdanning kan bidra til økt innsikt, forståelse og nyskaping innenfor kultur-, nærings- og samfunnsliv.

I 2016 gikk prisen til Litteraturhuset i Bergen. Daglig leder Kristin Helle-Valle tok imot prisen på vegne av huset, og fortalte at Universitetet i Bergen var en av de første institusjonene hun kontaktet da hun startet forberedelsene til Litteraturhuset.

– Jeg ville forankre Litteraturhuset i institusjoner som skjønte ideen med å bringe kunnskap ut til folket, ikke bare beholde den i lukkede fora. Det å formidle er en samfunnsoppgave, ikke noe man bare skal bedrive overfor studenter, sier Helle-Valle.