Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Undervisning og semiarer

Digital ressursside

På denne siden finnes et utvalg digitale ressurser som kan brukes i forelesninger, seminargrupper, workshops etc.

Digital ressursside
Photo:
uib.no

Main content

Responssystemer

Det finnes flere gode nettressurser hvor en kan lage quiz eller flervalgsoppgaver undervisningen. Dette kan være et godt egnet verktøy til å oppsummere eller avslutte ett tema eller en studentaktivitet. Systemene fungerer både på PC, mobil og nettbrett.

KAHOOT:

 • Dette er en gratis spillbasert læringsplattform som brukes til å lage quizer. Kahoots opprettes ved hjelp at dra-og-slipp grenseslipp som lar lærere, studenter og andre bygge og tilpasse egne multiple choice quizer. Man kan bruke egne undervisningsmateriell eller andre offentlige bilder eller videoer. 

SOCRATIVE:

 • Socrative er vel ett nettsted som kan minne litt om kahoot. Her kan det lages quizer eller flervalgsoppgaver som kan brukes direkte på forelesningene eller i seminargruppene. Studentene bruker egen pc eller mobil når de svarer. Svaret vises på smartboarden umiddelbart og er anonymt.

Oppslagstavler

FLINGA:

 • Dette er et verkøy for samarbeid om utvikling av kunnskap. Plattformen har flere funksjoner som gjør at studenene kan diskutere spørsmål fra foreleser og enkelt svare online. På denne måten kan hele forlesningen eller seminargruppen kan delta. Flinga er enkelt å bruke og kan lett tas ibruk fra kursene hjemmeside på Mitt UiB.

PADLET:

 • Padlet er et web-verktøy som ligner på Flinga. Også her kan brukerne lage oppslagstavler hvor studentene kan poste kommentarer, eller svar på forhåndsdefinerte spørsmål.  En får opp en tom vegg og der en kan lime inn alt en ønsker: bilder, kommentarer, videoer. Systemet krever ingen pålogging og det er enkelt å lage en veggplakat som alle kan få tilgang til.

Presentasjonsverktøy

Etterhvert er det mange forskjellige presentasjonsverktøy tilgjengelig. Mange av dem er gode alternativer til powerpoint og er enkle å ta i bruk.

PREZI:

 • Et alternativ til den tradisjonelle lysbilde-baserte presentasjonen er Prezi som har et skjematisk brukergrensesnitt hvor brukerne kan zoome inn på ønskede opplysninger, og dra tilbake for å f.eks. vise til sammenhenger etc. Prezi er kjent for sine animasjonsmuligheter og åpner for samskriving, redigering og synkronisering mellom flere mobile enheter.

SLIDEDOG:

 • SlideDog er et presentasjonsverktøy for visning av flere presentasjoner. Med SlideDog kan du dele presentasjonene med publikum i sanntid, og få tilbakemeldinger fra dem, kjøre avstemninger og diskutere

SLIDESHARE:

 • Slideshare er et nettbasert presentasjonsarkiv. Presentasjonene kommer i mange ulike kategorier. Her man man laste opp egne presentasjoner, eller søke i arkivet.

PEAR DECK:

 • Pear Deck fungerer slik at studentene kan laste ned og se presentasjonen i sanntid. Systemet har også funksjonalitet for spørsmpmål og problemløsning. Resultatene kan vises anonymt.

MOOVLY:

 • Dersom en ønsker å lage enkle annimasjoner med musikk eller egne kommentarer kan dette verktøyet brukes.

Skjermopptak og videonotat

TECHSMITH RELAY

 • Skjermopptak direkte på datamaskinen kan brukes til å lage instruksjonsfilmklipp, holde foredrag, til brukertesting, animasjonstøtte og mye annet. Programvaren Techsmith Relay er gratis tilgjengelig for alle ansatte ved UiB.

VIDEONOTAT

 • Videonotat gir studentene et repetisjonsverktøy for innholdet i forelesningene ved for eksempel seminarer, oppgaveløsning og eksamensforberedelser.