Home
Department of Comparative Politics

Warning message

There has not been added a translated version of this content. You can either try searching or go to the "area" home page to see if you can find the information there
Fantastiske formidlere

Michael Alvarez blant Norges beste forelesere

Førsteamanuensis ved Institutt for sammenliknende politikk, Michael Alvarez, er blant tre finalister fra Universitetet i Bergen i Morgenbladets kåring av fantastiske formidlere.

Michael Alvarez
Photo: Emil Weatherhead Breistein

Main content

I september kårer Morgenbladet Norges ti mest fantastiske forelesere. Hele 383 forslag kom inn i nominasjonsrunden og 33 000 stemmer ble avgitt. Nå står det igjen 39 nominerte i finalen som skal vurderes av en jury ledet av Helene Uri. I vurderingen av finalistene trekkes det fram samfunnsrelevans og et blikk for verden utenfor undervisningsrommet.

Målet med kåringen er å få en diskusjon om undervisningens rolle og status, i følge debattredaktør i Morgenbladet, Marit K. Slotnæs.

Fokus på studentene
I nominasjonen av Michael Alvarez blir det lagt vekt på hans fokus på å utvikle studentenes kritiske, analytiske og vitenskapelige evner.

«De som har vært i en forelesning med Alvarez og har stilt et spørsmål kjenner på en følelse av respekt og forståelse med grundige og velartikulerte svar. Man føler seg sett og forstått. Alvarez klarer også å presentere seg som veldig tilgjengelig for studentene, slik at man kan slå av en prat rundt forelesningen og faget i en uformell setting» (anonym). 

Michael Alvarez forteller at pedagogikk er et viktig aspekt i det å forelese. Undervisningen handler ikke om ham, men om studentene – den neste generasjonen forskere og arbeidere. - Det er viktig å behandle studenter med respekt, ta dem på alvor og utfordre dem, sier Alvarez.

Nøkkelen til vellykket forelesning er i følge Alvarez en kombinasjon av kunnskap, artikulasjon, intelligens og kommunikasjon.