Hjem
Senter for ernæring
Seminarserie

Seminarserie

Seminarserien til Senter for ernæring har fokus på sentrale utfordringer innen ernæring og helse. Under finner du historikk for seminarserien.

Hovedinnhold

2017

05.04.2017
Perspektiver på kosthold og fedmeepidemien - Simon Dankel, Klinisk institutt 2

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/106038/seminarserie-senter-ern%C3%A6ring

19.05.2017
Plantemat og fedme og risiko for kroniske sykdommer og dødelighet: resultater fra systematiske undersøkelser og meta-analyser - Dagfinn Aune, School of Public Health, Imperial College, London

Moderator: Simon Dankel
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/107718/seminarserie-senter-ern%C3%A6ring

27.09.2017
The decade of nutrition and global focus areas - Ingunn Engebretsen, Senter for internasjonal helse

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/110428/seminarserie-senter-ern%C3%A6ring

08.11.2017
Fish and seafood intake in the Norwegian population - knowledge from Norkost 3 og Ungkost 3 - Lene Frost AndersenUniversitetet i Oslo 

Moderator: Jutta Dierkes
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/111594/fish-and-seafood-intake-norwegian-population-knowledge-norkost-3-og-ungkost-3
 

2018

27.02.2018
Gestational hypercholesterolemia and offspring cholesterol and modulation of cholesterol levels by dietary changes - Kirsten B. Holven, Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus

Moderator: Oddrun Anita Gudbrandsen
Lenke til anonnse: https://www.uib.no/ernaring/115125/gestational-hypercholesterolemia-and-offspring-cholesterol-and-modulation

18.04.2018
Fedme: Korleis kan vi stogge utviklinga? - Tverrfagleg debatt

Moderator: Simon Dankel
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/116566/fedme-korleis-kan-vi-stogge-utviklinga

30.05.2018
The protein source determines the potential of high protein diets to attenuate and reverse obesity development in mice - Lise Madsen, Havforskningsinstituttet, Bergen, og Biologisk institutt, Københavns Universitet

Moderator: Jutta Dierkes
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/117244/protein-source-determines-potential-high-protein-diets-attenuate-and-reverse-obesity

03.10.2018
Nutritional research among frail old people - challenges and solutions - Anne Marie Beck, Københavns Professionshøjskole

Moderator: Randi Julie Tangvik
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/119065/nutritional-research-among-frail-old-people-challenges-and-solutions

28.11.2018
Food Carbohydrates: Can food technology help in the prevention of life style diseases? - Simon Ballance, Nofima AS

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/119583/food-carbohydrates-can-food-technology-help-prevention-life-style-diseases

05.12.2018
What is the role of carbohydrates in the diet of people with type 2 diabetes? - Anne-Marie Aas, Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus

Moderator: Simon Dankel
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/120428/what-role-carbohydrates-diet-people-type-2-diabetes

2019

27.02.2019
Nutrition Care Process (NCP). Bruk i klinikk og forskning. - Lene Thoresen, St. Olavs hospital/Oslo Universitetssykehus

Moderator: Randi Tangvik
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/123495/nutrition-care-process-ncp-bruk-i-klinikk-og-forskning

20.03.2019
Dietary assessment: Challenges and future directions & Biomarkers for dietary intake. - Sharon Kirkpatrick, University of Waterloo, Canada og Jutta Dierkes, Universitetet i Bergen

Moderator: Hanne Rosendahl-Riise
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/123312/dietary-assessment-challenges-and-future-directions-biomarkers-dietary-intake

23.05.2019
Seminar Mohn ernæringsforskningslab
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/125926/seminarserie

02.10.2019
Computational Data Analytics on the Web for Better Food Decision - Christoph Trattner, Universitetet i Bergen

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/128263/computational-data-analytics-web-better-food-decision

20.11.2019
Obesity and cancer - Nils Halberg, Universitetet i Bergen

Moderator: Simon E. Nitter Dankel
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/128265/obesity-and-cancer  

2020

23.01.2020
Maternal nutrition in a modern world. Are we creating new risks for the baby? - Eleni Papadopoulou, Folkehelseinstituttet (FHI)

Moderator: Petur Benedikt Juliusson 
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/130925/maternal-nutrition-modern-world-are-we-creating-new-risks-baby

13.02-14.02.2020
Seminar Mohn ernæringsforskningslab

Solstrand Hotell

04.09.2020
Nytte- og risikovurdering av tilsetning av jod til bordsalt og salt i brødvarer - Sigrun Henjum, OsloMet

Moderator: Jutta Dierkes
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/137789/nytte-og-risikovurdering-av-tilsetning-av-jod-til-bordsalt-og-salt-i-br%C3%B8dvarer

2021

25.03.2021
Kreft og underernæring - Christine Henriksen, Universitetet i Oslo

Moderator: Jutta Dierkes
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/143538/kreft-og-underern%C3%A6ring