Hjem
Senter for ernæring

Seminarserie

Våren 2017 opprettet Senter for ernæring en ny seminarserie med foredrag om ernæring av forskere fra inn- og utland. Seminarene har fokus på sentrale utfordringer innen ernæring og helse. Under finner du historikk for seminarserien.

2017

05.04.2017
Perspektiver på kosthold og fedmeepidemien - Simon Dankel, Klinisk institutt 2

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: http://www.uib.no/ernaring/106038/seminarserie-senter-ern%C3%A6ring

19.05.2017
Plantemat og fedme og risiko for kroniske sykdommer og dødelighet: resultater fra systematiske undersøkelser og meta-analyser - Dagfinn Aune, School of Public Health, Imperial College, London

Moderator: Simon Dankel
Lenke til annonse: http://www.uib.no/ernaring/107718/seminarserie-senter-ern%C3%A6ring

27.09.2017
The decade of nutrition and global focus areas - Ingunn Engebretsen, Senter for internasjonal helse

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: http://www.uib.no/ernaring/110428/seminarserie-senter-ern%C3%A6ring

08.11.2017
Fish and seafood intake in the Norwegian population - knowledge from Norkost 3 og Ungkost 3 - Lene Frost AndersenUniversitetet i Oslo 

Moderator: Jutta Dierkes
Lenke til annonse: http://www.uib.no/ernaring/111594/fish-and-seafood-intake-norwegian-population-knowledge-norkost-3-og-ungkost-3
 

2018

27.02.2018
Gestational hypercholesterolemia and offspring cholesterol and modulation of cholesterol levels by dietary changes - Kirsten B. Holven, Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus

Moderator: Oddrun Anita Gudbrandsen
Lenke til anonnse: http://www.uib.no/ernaring/115125/gestational-hypercholesterolemia-and-offspring-cholesterol-and-modulation

18.04.2018
Fedme: Korleis kan vi stogge utviklinga? - Tverrfagleg debatt

Moderator: Simon Dankel
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/116566/fedme-korleis-kan-vi-stogge-utviklinga

30.05.2018
The protein source determines the potential of high protein diets to attenuate and reverse obesity development in mice - Lise Madsen, Havforskningsinstituttet, Bergen, og Biologisk institutt, Københavns Universitet

Moderator: Jutta Dierkes
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/117244/protein-source-determines-potential-high-protein-diets-attenuate-and-reverse-obesity

03.10.2018
Nutritional research among frail old people - challenges and solutions - Anne Marie Beck, Københavns Professionshøjskole

Moderator: Randi Julie Tangvik
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/119065/nutritional-research-among-frail-old-people-challenges-and-solutions

28.11.2018
Food Carbohydrates: Can food technology help in the prevention of life style diseases? - Simon Ballance, Nofima AS

Moderator: Gülen Arslan Lied
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/119583/food-carbohydrates-can-food-technology-help-prevention-life-style-diseases

05.12.2018
What is the role of carbohydrates in the diet of people with type 2 diabetes? - Anne-Marie Aas, Universitetet i Oslo/Oslo Universitetssykehus

Moderator: Simon Dankel
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/120428/what-role-carbohydrates-diet-people-type-2-diabetes

2019

27.02.2019
Nutrition Care Process (NCP). Bruk i klinikk og forskning. - Lene Thoresen, St. Olavs hospital/Oslo Universitetssykehus

Moderator: Randi Tangvik
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/123495/nutrition-care-process-ncp-bruk-i-klinikk-og-forskning

20.03.2019
Dietary assessment: Challenges and future directions & Biomarkers for dietary intake. - Sharon Kirkpatrick, University of Waterloo, Canada og Jutta Dierkes, Universitetet i Bergen

Moderator: Hanne Rosendahl-Riise
Lenke til annonse: https://www.uib.no/ernaring/123312/dietary-assessment-challenges-and-future-directions-biomarkers-dietary-intake