Hjem
Senter for ernæring

Nyhetssaker

13.-14. februar 2020 ble det andre seminaret i regi av Mohn Ernæringsforskningslaboratorium arrangert.

Mohn-seminar februar 2020
Foto/ill.:
UiB

Seminaret ble arrangert i fantastiske omgivelser på Solstrand Hotell. Stener Kvinnsland, styreleder av Trond Mohn Stiftelse, åpnet seminaret med en inspirerende tale og de kloke ordene «mat er en fellesnevner som ingen av oss kan leve uten». Videre i programmet loset professor Grete S. Tell oss gjennom en imponerende 30 år helseforskning på befolkningen i Hordaland HUSK-studie. Professor Reijo Laaksonen reiste hele veien fra Finland for å gi oss en spennende presentasjon av hans forskning om lipider, kardiovaskulær sykdom og viktigheten av ceramider i denne forbindelsen. Flere stipendiater og forskere fra UiB presenterte pågående arbeid innenfor temaene ernæringsepidemiologi, feilernæring, kostholdskvalitet og fedme. Til slutt hadde postdoktor Vegard Lysne en spennende forelesning og workshop om statistisk signifikans og bruk av p-verdier i formidling av forskning.

Arrangementskomiteen vil takke alle som bidro til seminaret og ser frem til neste seminar med Mohn Ernæringsforskningslaboratorium!    

 

Tidligere saker:

Mohn Nutrition Research Seminar 23. mai 2019

Åpnet ny lab for ernæringsforskning

 

I media:
https://www.ba.no/debatt/debatt/meninger/det-gar-seg-til-med-sunn-kvardagskost/o/5-8-963005

https://www.uib.no/samfunnsutfordringer/127143/det-er-ikke-ett-fett-hva-du-spiser

https://forskning.no/mat-overvekt-partner/fedmeepidemien-kanskje-er-det-ikke-kaloriene-som-er-viktig-men-heller-kvaliteten-pa-maten/1340943

http://www.litthusbergen.no/program/2019/09/barnemat-hva-er-best/

https://www.klikk.no/helse/kosthold/sotsug-slik-demper-du-sotsuget-pa-en-enkel-mate-6822912