Hjem
Digital kultur
News

Sommerkurs med amerikanske og norske studenter: "Kollaborativ kreativitet i nye medier"

I august 2013 arrangerer digital kultur et kurs i samarbeid med tre amerikanske universitet. Ti norske studenter skal samarbeide med ti amerikanske studenter om å lage kreative webprosjekter som kombinerer tekst, bilde, video og lyd.

Studenter fra West Virginia som gleder seg til å komme til UiB
Christina, Morgan og Jessie er Master of Fine Art studenter ved West Virginia University, og skriver lyrikk. De gleder seg til å komme til UiB i august.
Foto/ill.:
Jill Walker Rettberg

Hovedinnhold

Studenter og lærere fra West Virginia University, Temple University i Philadelpha og University of Minnesota at Duluth kommer til Bergen 7-12. august for å delta i et intensivt sommerkurs sammen med norske studenter. 

Prosjektet er finansiert av SIU, og er et spennende alternativ til internasjonalisering av utdanning. Pga studiesystemet i USA og også pga studieavgifter er det ikke alltid enkelt å få til tradisjonelle utvekslinger for et helt semester av gangen. Det kan derimot være lettere for amerikanske studenter å ta sommerkurs i utlandet eller ha ekskursjoner over flere uker til utlandet. 

Dette emnet gir gode muligheter for at norske og amerikanske studenter skal bli godt kjent, for de skal jobbe tett i grupper som settes sammen på tvers av nasjonalitet. De tre amerikanske universitetene har også forskjellige profiler, skjønt alle passer godt sammen med digital kultur her ved UiB. WVU-studentene er masterstudenter som skriver lyrikk og skal få en Master of Fine Arts. De jobber bl.a. med elektronisk poesi. Studentene fra Temple i Philadelphia kommer fra en filmskole som også arbeider med digitale medier, og de har bl.a. spesialisert seg i videoredigering, i å skrive for film, i å regissere, i animasjon og i lyddesign. Studentene fra Duluth kommer fra en design-linje og er svært gode på web- og grafisk design. Bergensstudentene har en bred erfaring med noe webdesign men også teoretiske og praktiske studier innen emner som teknologihistorie, nettkultur, teorier om teknologi og samfunn, elektronisk litteratur, spill og digital kunst. 

I tillegg til studentutvekslingene blir dette en lærerutveksling, for hvert universitet stiller med en eller to lærere. De seks lærerne har samarbeidet før, noen med kunstneriske prosjekter og andre i forskningssammenheng, og i tillegg til å holde forelesninger vil de også lage et kreativt, kollaborativt prosjekt sammen i løpet av sommerkurset. 

Søknadsfristen for UiB-studenter som ønsker å ta DIKULT208: Collaborative Creativity in New Media er 7. juli, og man må altså registrere seg som student før denne dato. Det er krav om 60 studiepoeng i digital kultur for å kunne delta på kurset, og det er plass til 10 studenter fra UiB.