Hjem
Digital kultur

Skrev om piratkopiering og endte som kommunikasjonsansvarlig i musikkindustrien

Pål Dimmen var en av de første som tok hovedfag i humanistisk informatikk, som digital kultur het inntil 2007. I dag er han kommunikasjonsansvarlig hos Music Norway.

Hovedinnhold

Noe av grunnen til at jeg trivdes var at man fikk god oversikt over flere områder og man kunne velge selv hva man ville fokusere på.

Pål Dimmen tok hovedfag i Humanistisk Informatikk (nå Digital Kultur) ved Universitetet i Bergen 

Hvordan var det å studere Humanistisk Informatikk?

Vi var det første kullet som tok hovedfag i dette, og alt var veldig nytt. Jeg vet ikke helt hva som gjorte at jeg valgte det, men noe av grunnen til at jeg trivdes var at man fikk god oversikt over flere områder og man kunne velge selv hva man ville fokusere på.

Hva gjorde du etter du ble ferdig ved UiB?

Jeg dro til Australia, men så flyttet jeg til Oslo og begynte som journalist i Computer World.

Det begrensede jobbmarket i Bergen gjorde det nødvendig å flytte til Oslo. Jeg søkte mange forskjellige jobber men hadde et håp om å kunne jobbe som journalist, så denne jobben var midt i blinken.

Jeg jobbet der i 3 år, og jeg fikk etterhvert et hovedansvar om å dekke temaer som Internet, sosiale medier, digitale samfunn og liknende. I denne jobben fikk jeg god bruk for mye av det jeg lærte ved UiB.

Etterhvert fikk jeg et tilbud fra musikkbransjen, Music Export Norway, det er der jeg jobber i dag. Jobben min er absolutt IT-relatert, ettersom jeg er ansvarlig for daglig drift av nettsider, kontakt med presse og liknende.

Har du noen kontakt med tidligere medstudenter fra UiB?

Det blir litt sporadisk kontakt gjennom Facebook, LinkedIn og liknende.

Har du noen andre tanker om studiet du tok?

Jeg tror det var en god idé å endre navn på studiet fra Humanistisk Informatikk. Da jeg gikk der fikk jeg mange rare blikk og kommentarer av folk som ikke forstod hva det gikk ut på. Noen trodde til og med at det hadde noe med human-etikk å gjøre. Digital kultur høres lettere ut å forstå.

Intervjuet ble gjort i 2011.