Digital kultur

Fra master om delekultur til digital kommunikasjonsrådgiver

Cecilie Wian tok master i digital kultur i 2012, og har i dag ansvar for den digitale satsningen til Senter for krisepsykologi.

Cecilie Wian fullførte sin mastergrad i digital kultur i desember 2012, med masteroppgaven Er delekultur en selvfølge i nettbaserte samfunn?, og jobber nå som kommunikasjonsrådgiver for Senter for krisepsykologi.

– Jeg har ansvaret for den digitale satsingen senteret gjør, forteller Cecilie. Det betyr at hun leder arbeidet med e-læring, sosiale media og hvordan selskapet skal vises på nett.

Hun fikk jobben på vanlig måte, forteller hun:

– Jobben var annonsert og jeg søkte på den. Temaet for masteren var viktig, samt personlige egenskaper og erfaringer fra relevante jobber.

Cecilie hadde i utgangspunktet ikke tenkt å ta master, men oppdaget at det var nødvendig for å få den typen jobb hun ønsket.

– Jeg valgte Master i digital kultur på grunn av fagmiljøet der. De er engasjerte og i front når det gjelder det digitale. De er synlige og bedriver forskning på ting i forkant.

Hva har du hatt mest bruk for av det du lærte på digital kultur, spør vi?

– Det er mye jeg har hatt bruk for, men særlig det solide fundamentet av teorier har kommet godt med. Det har blitt et godt kart å navigere etter når jeg skal vurdere tekniske løsninger og strategier.

Studietiden er mer enn bare forelesninger, og Cecilie var svært aktiv som student. I en periode ledet hun fagutvalget på digital kultur, som er studentenes egen organisasjon, og sammen med medstudenter organiserte hun faglige og sosiale arrangementer for digital kultur-studentene. Hun var også ansatt som undervisningsassistent for bachelorstudentene mens hun var masterstudent, og hun var også aktiv i andre studentorganisasjoner.

Hva savner du mest fra studietiden, spør vi, og svaret kommer kontant:

– Medstudentene! Og det å kunne dumpe innom en professor for å ha faglige samtaler.

Vi avslutter ved å spørre henne om det beste rådet hun kan gi nåværende studenter, og hun svarer:

– Vær på campus. Det høres banalt ut, men å være der, og tenke studier hele dagen gjør at du forstår mer av det du skal kunne. Dessuten er medstudenter uvurdelige kontakter å ha i fremtiden, enten man trenger en dyktig kollega, en foredragsholder, eller leter etter noe nytt selv.