Japansk
konnkurranse

Troll i ord – japansk oversettelseskonkurranse

Bli med i en konkurranse om beste oversettelse fra japansk til norsk eller svensk, og vinn fine premier!

Fargerike paraplyer henger fra trær
Foto/ill.:
jp.freepik.com

Hovedinnhold

Studerer du, eller har du studert japansk? Er du interessert i japansk litteratur?

Da er du velkommen til å delta i oversettelseskonkurranse ved Institutt for fremmedspråk, Universitetet i Bergen.

En kjent japansk barnebok, Ojisan no kasa av Yoko Sano, skal oversettes til norsk eller svensk.

Boken handler om den gamle mannen Ojisan. Han er kjempeglad i paraplyen sin, og vil ikke bruke den når det regner. Men en dag møter han en liten gutt, og da skjer det noe...

Her er teksten fra boken som skal oversettes: Ojisan no kasa av Yoko Sano. Du skriver den norske/svenske oversettelsen rett inn i dokumentet.

Fristen for innlevering har nå gått ut. Mange takk til alle dere som har bidratt!

Retningslinjer

1. Konkurransen er åpen for nåværende eller tidligere japanskstudenter ved universitet eller videregående skoler i Norge eller Sverige.
  2. Profesjonelle oversettere og personer med japansk som morsmål, kan ikke delta i konkurransen.
  3. Deltakelse er begrenset til ett bidrag per deltaker. Bidraget blir sendt til norsk eller svensk seksjon.
  4. Oversetterens navn skal ikke være synlig i oversettelsen som blir sendt inn.

Premier

Det blir delt ut premier til de seks beste oversettelsene, tre til norske studenter og tre til svenske. De seks vinnerne vil få et gavekort på 1000 kr. De vil også få en tilbakemelding fra de profesjonelle oversetterne på teksten de har levert.

De som får premier vil bli kontaktet i løpet av juli.

Takk for at du deltok i oversettelseskonkurransen Troll i Ord 2021!

Juryen har bestemt at følgende får årets priser:

Svensk

• Hedvig Berndes (Göteborgs universitet)
  • Elin Carborn (Högskolan Darlarna)
  • Madeleine Olausson (Högskolan Darlarna)

Norsk

• Sivert Dagenborg (NTNU)
  • Ellen Haugan (Universitetet i Oslo)
  • Kjersti Løfsgaard (Universitetet i Oslo)

Våre hjerteligste gratulasjoner!

Misuzu Shimotori, juryleder