Arbeids- og miljømedisin

Nyhetsarkiv for Arbeids- og miljømedisin

Årets uglepris går det innovative nettkurset «Occupational Health in Developing Countries» som har studenter over hele verden. Læringsmiljøprisen går til Mathilde B. Sørensen for utviklingen av det tverrfaglige emnet Geofarer.
Søk om bidrag og stipend til skogforskning og arbeidsmedisin hos Borregaard Forskningsfond
Forsker Erlend Sunde i forskergruppen for arbeids- og miljømedisin er intervjuet i Dagens Medisin 29.10.2014 om hørselstap blant personell ombord på marinefartøy.
Vi brukte de første dagene i juli på å flytte. Du vil nå finne oss i 2. etasje i Overlege Danielsens hus, Årstadveien 21.
Det ble ikke avdekket alvorlige helseplager i befolkningen i Sløvåg i den tredje og siste helseundersøkelsen.
Denne uken arrangeres kurset Indoor air quality, health, comfort and productivity - the use of energy in buildings and building dampness (6208) i Bergen
Skiftarbeidertoleranse blant offshorearbeidere og sykepleiere
Forskningsgruppe for Arbeids- og miljømedisin ved ISF har nå startet på et prosjekt til 13 millioner kroner for å kartlegge støy og helse på 52 marinefartøy.
Arbeids og miljømedisin i samarbeid med Oljearbeidernes sosiale ordninger (OSO) gjennomfører i disse dager en spørreundersøkelse blant offshore arbeidere som har mistet helsesertifikatet.
Bente E. Moen og Kristin Bondevik ved Forskergruppe for Arbeids- og Miljømedisin (UiB), har laget et lærehefte og et elevhefte som handler om forebygging av allergier ved arbeid i byggebransjen.
Alexander Mtemi Tungu og Gloria Sakwari har vært på konferanse i Amsterdam. Begge hadde poster presentasjoner.
Etter eksplosjonen i Sløgvåg hadde arbeidstakerne i Sløvåg-området en svakere tårefilm enn de som bodde lengre unna.
Norske sykepleiere som er aktivt problemløsende har bedre arbeidsmiljø enn de som passivt venter på at noe skal skje.
En studie fra Svalbard viser at skiftarbeid ikke gir helseplager.
Kjersti Alsaker deltok på konferanse om seksuell vold i Cape Town 10-13 oktober 2011.
Jobbfast er et nytt pilotprosjekt på Yrkesmedisinsk avdeling, Haukeland Universitetssjukehus som ledes av Nils Magerøy. Jobbfast tar imot personer som er syke etter mobbing, seksuell trakassering, varsling eller konflikter på arbeidsplassen.
Målet var å vekke nysgjerrighet og interesse for kunnskap og forskning blant elever.